maanantai 9. joulukuuta 2013

Luukku 9


Tänään pääsette kurkkaamaan lempiblogeihini! En oikeasti lue kovinkaan montaa blogia, ja vielä harvempaa poniblogia, mutta sen verran kuitenkin, että niitä on esiteltäväksi saakka. Ensiksi vanhat tutut:


Kavioiden kopsetta & koparoiden naksetta, ihan ehdoton lempparini mitä hevosblogeihin tulee! Jessin postauksia odottelen aina innolla, vaikka olen yleensä nähnyt jo kuvat ja kuullut asiat pääpiirteittäin eri reittejä pitkin. Maisan ja kumppaneiden seikkailuja olen seurannut blogin ensihenkäyksestä saakka, ja suosittelen ihan jokaista tutustumaan tähän, mikäli ei ole jo tuttu.


mä taidan olla ponipoika... tulee heti hyvänä kakkosena. Ei riitä, että Safi ja Poni ovat tajuttoman suloisia yksilöitä, vaan Raipe hallitsee myös kuvaamisen ja kirjoittamisen jalot taidot. Tykkään, hyvin kovin kovasti, ja myös ponipoikapostaukset luen aina innolla, vaikka nämäkin asiat olen yleensä jo etukäteen kuullut ja/tai nähnyt.


Kolmatta sijaa edustaa Freak!, eli blogi miniponi-, issikka- ja tekkepoikien elämästä kera hevospiirrosten. Paitsi että Eetu omistaa ihan tajuttoman kadehdittavan lauman, ovat myös tekstit ja ennen kaikkea kuvat ihan mielettömän hienoja.


Loput tulevatkin sekalaisessa järjestyksessä, ensinnä Nuori ja rauhaton sydän. Päätin laskea tämän hevosblogiksi, vaikkei täysin sitä olekaan. Ihastuin blogissa kuvien lisäksi Nopsuun, kolmikymppiseen lämminveriruunaan, ja erityisesti sen kohteluun. Virtuaalinen hatunnosto täältä, harva veteraani saa tuollaista kohtelua ja arvostusta. Aivan liian harva. Tätä blogia lukiessa ei vaan voi välttyä liikutuksen kyyneleiltä ja kylmiltä väreiltä! (Valitettavan harvinaisten) hevoskuulumisten lisäksi blogissa on ripaus lifestyleä.


Skyfighter on tarina lämminveriruunasta ja ihmisestä, jotka sattumalta törmäsivät toisiinsa 12 vuoden tauon jälkeen. Skinny on symppis, omistaja mielettömän mukava, ja ennenkaikkea kirjoitus mielettömän mukavaa luettavaa!


Ulutusta kertoo arabiruunan ja omistajansa elämästä kaikkine nousuineen ja laskuineen. Täältä olen löytänyt rutkasti uutta tietoa niin satuloihin, kavioihin kuin matkaratsastukseenkin liittyen. Minulla ja Anulla sekä Koolla ja Hapiksella on pelottavan paljon yhteisiä asioita -lähtien vaikka siitä, että Hapiksen entinen omistaja on Koon entistä edeltänyt omistaja, eikä noiden ulkonäötkään ihan kamalasti toisistaan poikkea, ja käytöksessä on huomattavia yhtäläisyyksiä ja... Lisäksi Ulutuksen tekstit poikkeavat aivan totaalisesti kaikista muista lukemistani blogeista -aivan mieletöntä! Niin mukavaa ja rentoa ja helppolukuista ja ai että minä tykkään.

En tiedä, olisiko aika huolestua -lempiblogieni kirjoittajien keski-ikä on reilusti yli kahdenkymmenen (koska vain yksi menee tuon määritteen alle) enkä oikeastaan ylipäätään lue ikäisieni, saatika nuorempien blogeja...

Uusia tuttavuuksiakin tuli ihan kivasti, kiitos kaikille linkittäneille! Vanhuksia ollessa kuusi, jäi näille uudemmille tovereille vain kolme tilaa. Näiksi kolmeksi valikoituivat seuraavat:


aamuruskossa-blogi, jonka kirjoittaja on myös tehnyt krrsulaan viimeisimmät ulkoasut. Tykkään Marian tekemistä ulkoasuista, niin omassaan kuin muidenkin blogeissa, sekä kuvat ovat aivan upeita!


Life goes on olikin täysin uusi tuttavuus, hyvin positiivinen sellainen. Hyvin perinteinen heppatyttölifestyleblogi, mutta jostain syystä jokseenkin erilainen. Tykkäsin, ja jään ehdottomasti seuraamaan blogin tulevaisuutta.


Viimeisimpänä esiteltävänä on Tyttöset kuin tähtöset -kahden tinkertamman sekä lämminverivarsan elämästä kertova blogi. Tämäkin on aiemmin ja muualta tuttu nelikko, seurasin blogiakin aiemmin, mutta jostain syystä koen erittäin vakavaa henkistä pahoinvointia parellismin suhteen ja siirryin satunnaisanolukijaksi. Saa nähdä saako Lillan lopputiineys minut taas mukaan remmiin. Kuitenkin, parellismifobiikottomille varmasti varsin mieluisaa luettavaa ja seurattavaa.

Löytyikö pienestä listastani jollekin lukijalle uutta luettavaa?

9 kommenttia:

 1. wääää kiitus :3 piristi työpäivää!

  VastaaPoista
 2. Iiks, kiitos! Lämmittää ihan hurjasti sydäntä! En oo päässyt kuukauteen käymään pohjoisessa, mutta onneksi ensi viikolla lähden sinne pidemmäksi aikaa niin on taas heppakuulumisia mistä kirjottaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa jes mahtavaa, vaadin paaljon kuvia söpö-Nopsusta! :)

   Poista
 3. Voi että, kyllä se aina sydäntä lämmittää lukea jotain kivaa omasta blogista, kiitos siitä <3. Mutta voi miten repesin kun kuvakaappaukseen oli päässyt mun kakkapostaus! Kyllähän se piti heti mennä korjaamaan ettei jonkun ensivaikutelma blogista ole ihan pelkkää kakkaa XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oot kaikki kehut ansainnutkin. :)

   Joo mää mietin, et 1) ilmotanko sulle tästä et pääset tekeen jonku toisen postauksen 2) ootanko et julkaset uuden (tosin et olis ehtinyt) 3) leikkaanko sulta tuon tekstiosan pois. Mutta päädyin sit tähän, kyllähän tuo sonta on kuitenki aika oleellinen osa hevostelua. ;)

   Poista
  2. Hih, se todellakin on iso osa. Jessikin teki vastaavan postauksen ja kyllä tuli kuule oikeesti kiire julkasta uus postaus joten "katastrofi" on ehkäisty ;), suurin osa sivuilleni eilen eksyneistä sai lukea ensin haasteen eikä kakkapostausta.

   Poista
  3. Haha, toivottavasti vaan tuo kuvakaappauksen kirjoitus ei saanut ihmisiä kääntymään kannoillaan. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.