maanantai 23. joulukuuta 2013

Kysymyspostausvastauspostaus ("Luukku 23")

Kahdenteentoista luukkuun laittamiinne kysymyksiin vastaukset. Kiitos hurjan paljon kaikista kysymyksistä!

Koo
Jos saisit muuttaa kaksi asiaa Koossa, mitä muuttaisit?
- Kesäihottuma pois, ja enemmän tekemisenhalua tilalle!

Millainen on sun tavallinen tallipäivä?
- Juoksen tallilla pitkin päivää ruokkimassa/juottamassa/loimittamassa/riisumassa ponia, mutta varsinaisesti tallille menen joskus viiden ja yhdeksän välissä illalla. Tekemiset riippuu aika pitkälti säästä; kylmällä ilmalla keittelen pari tuntia vesiä ponille, sateisella säällä ponin kuivattamiseen menee aikansa jne. Kaikista yksinkertaisin on kuitenkin se, että täytän vesiämpärin ja heinäverkot, käyn ponin läpi, juoksen sen kanssa kaikki askellajit läpi tarhassa jotta näen liikkuuko se puhtaasti, ja rapsuttelen ponia. Tähän menee 15-30 minuuttia. Siihen lisäksi ponin harjailut, kavioiden vuolut, liikuttamiset, tarhan siivoamiset, nuo vesien keittelyt tm, ja nätisti hurahtaa viiskin tuntia tallilla ihan huomaamatta.

Mitkä on Koon hoidon kulmakivet, jotka pitää sen terveenä ja tyytyväisenä?
- Ulkoilu on aivan ehdottomasti numero yksi. En voi liikaa painottaa sen tärkeyttä tuolle ponille! Optimaalinen ulkoiluaika olisi noin 20-22 tuntia, jotta saisin paremman mielen koska ponilla olisi mahdollisuus karsinaoleskeluun. En saa kuitenkaan mahdutettua tallilla käymistä päiväjärjestykseeni niin, että poni saisi olla nuo 2-4 tuntia rauhallisessa tallissa ilman ohikulkijoita. Eikäpä se edes tallissa viihdy... Mutta tosiaan, ponin jalat ovat aina sulat, se ei yski ja on huomattavasti rauhallisempi ja stressaamattomampi saadessaan jaloitella ja ulkoilla vapaasti. Toinen kulmakivi on säännöstelty vapaa heinä; poni on huomattavasti pirteämpi ja iloisempi, ei hyöki ruokkivien ihmisten päälle, eikä oireile mahaansa silloin, kun sillä on jatkuvasti heinää naaman edessä. Myös sillä, että mä oon aikalailla ainut tuota koskaan käsittelevä ihminen, on selvästi vaikutusta -poni on heti paljon "vihasempi" eikä ratsastamisesta voi haaveillakaan jos joku muu on ponin edellisenä päivänä hoitanu, saatika liikuttanu.
Koon kämppä. Bongaa syövä poni.

Tämän vuoden huippuhetket?
- EASEL-kurssi ja kaulanaruilu merellä tulevat ensimmäisenä mieleen.

Mitä tekisit uudestaan Koon kanssa jos voisit?
- Eläisin vuodet 2006-2009 uudestaan ja tekisin about kaiken toisin. Löytäisin Emilin ja LHn aiemmin, muuttaisin käsittelytapani ym.

Missä taas koet onnistuneesi erityisen hyvin Koon kanssa?
- Olen korjannut virheeni suhteellisen hyvin, ja olen saanut kiertolaistaustaisen, epävarman ponin ulos kuorestaan ja luottamaan minuun edes jonkin verran.

Ratsastatko Koolla siis ilman satulaa? Aina, yleensä, vai käytätkö myös satulaa?
- Myin meidän penkin 2012 alkuvuonna, jonka jälkeen ei sellaista ole ollut. Ennen myymistäkin tosin ratsastin noin 90% ajasta ilman satulaa, koska tuo jäi turhan kapeaksi, enkä oo koskaan tykänny satuloista. Näiden vajaan kahden vuoden aikana oon käyny ponin selässä kahesti lainasatulan kanssa, vaikka meillä oli esim. toissa kesänä parikin viikkoa putkeen lainasatula käytössä. Koo tuntuu aivan kamalalta, oudolta ja ei-kotoiselta satulan kanssa, joten jatketaan varmaan hamaan tulevaisuuteen näin, kun en kuitenkaan kovin paljoa paina ja ratsastan yleensä korkeintaan pari kertaa viikossa, muuten se liikkuu maastakäsin.

Kauanko tän erilaisen ratsastustyylin opettaminen hevoselle vei aikaa?
- Koo ja minä kehitytään toki edelleen joka päivä enemmän tai vähemmän, mutta siirtymävaihe suitsista/päitsistä kaulanaruun/varusteettomaan menoon joka askellajissa kesti ehkä puolisen vuotta? Tuollon ratsastin tosin ponilla huomattavasti useemmin, varmaan viitisen kertaa viikossa. Toisaalta taas tuollon ratsastin 90% ohjilla, ainoastaan eteenpäin ajavat avut tuli muualta -nyt sen osalta olis huomattavasti helpompaa ja kokemusta karttunu jne.

Kauanko oot omistanu hevosen?
- Maaliskuussa tulee täyteen 8 vuotta. Mun nimissähän tuo ei vieläkään oo vaan äidin, ja hankittiin alunperin mulle ja isosiskolle yhteiseksi, mutta sisko tiputtautu matkasta.


Loput eläinaiheiset
Mitä muita ötököitä sulla/teillä on?
- Mulla on kolme marsua, (Pippin & Merry 1v ja Bilbo 1,5v) kaks gerbiiliä (Hiiri ja Hippi vajaa 2v) sekä pitkäkarvanen syyrialainen hamsteri, (Musti 3kk) ja tuon jyrsijälauman lisäksi koira (Yoda 5,5v) ja poni, (Koo vajaa 18v) jotka ei oo mun nimissä -vielä. Lisäksi talossa hihhuloi 4-5 äidin, isän ja siskon koiria; Hessu 12,5v, Mortti vajaa 9v, Piu 2,5v, ja vajaa 3-vuotiaat sisarukset Leya sekä enempi siskoni luona asuva Tito. Marsut, hamsu ja puolet koirista (+ tokikin Koo) on urospuoleisia, gerbiilit ja puolet koirista narttuja.
Mun ja "mun" eläimet; Koo, Hiiri, Hippi, Yoda, Musti, Bilbo, Pippin & Merry.

Minkä niistä ottaisit mukaan Koon lisäksi jos saisit valita vain yhden, etkä näkisi loppuja enää koskaan?
- Yodan. En raaskis erottaa Pippiniä kavereistaan ja sen odotettu elinikä on huomattavasti Yodaa lyhyempi.

Jos saisit minkä tahansa hevosen maailmasta, minkä ottaisit?
- Pupen. Jos elossa oleva, niin varmaan Maila, Syppe tai Lassi.

Lempiponi?
- Puppe, Maila, Lassi ja luonnollisestikin Koo.

Lempihevonen?
- Syppe.

Lempijyrsijälaji?
- Marsu. Ihan mielettömän symppiksiä karvamakkaroita! En aiemmin pahemmin tykännyt marsuista, ne oli vaan ihan ok. Sitten minulle tarjottiin marsuja tarvikkeineen, ja mikäs siinä kun ilmaiseksi saa. (maailman paras perustelu eläimen, saatika kolmen, ottamiselle, ottakaa ihmeessä mallia!) Hitto miten mahtavia elukoita nuo onki! Pippin on ihan paras, se näyttää possulta, on vähän normaalimarsuaki yksinkertasempi ja ajattelee vaan ruokaa. Paksu-Pippin katteleeki monesti mun kans telkkaria, ja jos oon omassa huoneessa lattialla koneella, mursmakkarat juoksentelee jalkojen tai koneen päältä. On niin ihanaa, kun nuo paksumahat kipittää vastaan kun meen huoneeseen ja tulee pyöriin jaloissa. Ja on niin söpöä, että ne tunnistaa ihmisiä! Ne pelkää mun veljiä ja kavereita, ja tykkää mun porukoista ja musta koska me ruokitaan niitä. Tui. Niin, ja marsuille voi jutella, ja ne vastaa. Tosin ovat kykeneväisiä kovin yksinkertasiin ääniin, mutta silti. Vaikka nuo on toisinaan ihan tuhannen rasittavia kiljukaulasottapossuja, on ne samalla myös aivan älyttömän sulosia ja ihania paksukaisia.


Jep, tätä teen kaikki illat...

Lempimatelijalaji?
- Sukkanauhakäärme. Tajuttoman hienon näköisiä eläimiä, vielä joskus mullakin on tuollanen!

Lempilintulaji?
- Kurki. Koska se on ainut lintu, jonka latinankielisen nimen muistan. Ja onhan ne söpöjä. Ja isoja. En pahemmin tykkää lemmikkilinnuista, kovin äänekkäitä ja sotkevia ovat. (no niin on marsutkin mutta...) Joskus kersana mun olalle laitettiin joku kakadu tai papukaija, en tiiä, ja pelkäsin sitä. Oon myös lomahoitanu undulaatteja, siihen mun lintukokemukset sit jääkin.

Lempilemmikki omista lemmikeistäsi?
- Koo, Yoda ja Pippin.

Unelmaheposi?
- Pieni, pörrönen, tekemisenhalunen, ei mitään kroonisia sairauksia. Hepo on btw maailman sulosin sana kuvaamaan kavioeläintä, en käsitä mikä siinä on!

Miten toivoisit hevosten/ponien liittyvän elämääsi tulevaisuudessa?
- Tällä hetkellä todennäkösintä on, et kun Koosta aika jättää, jää mun hevostelut kokonaan siihen saakka, et pääsen muuttamaan omilleen johonki omakotitaloon keskelle peltoja ja mettiä. Mut joo, haluaisin omaan pihaan pihaton, jossa olis (Koon lisäksi) täysarabi, tinkeri, (pien)suokki ja kasa pikkuponeja. Tai ehkä kaks pihattoa, niin pikkuponit ei paisuis järkyttäviin mittoihin.

Mitä muita isoja eläimiä haluaisit?
- Ylämaan karjaa, lampaita ja poroja. Näistä todennäkösin on lampaiden pito, koska en nää itteeni kamalasti tätä pohjosemmassa asumassa että poroja vois pitää, ja nautakarjan pito on tehty nykyään niin hankalaksi.

Unelmapaikkasi hevosille?
- Kotipihapihatto, jossa toimiva ja tasapainonen lauma, säännöstelty vapaa heinä, (verkot/häkit) monipuolinen ja vaihteleva pohja, siis metsää, niittyä jne. Muuta en tarvi. Toki plussaa olis, jos ympäristössä olis hyvät maastot ja joku meri taikka järvi jossa voi ponien kans käydä pulahtelemassa.

Koska aloit harrastamaan hevosia?
- Jos en ihan väärin muista, niin 5- tai 6-vuotiaana aloin käymään talutustunneilla aluksi puolen vuoden verran joka toinen viikko, sen jälkeen viikottain, ja vuoden tunneilla ratsasteltuani kuvioihin astui ensiksi Viveca ja Cara joiden luona kävin 3-7 kertaa viikossa, ja sen jälkeen Puppe, jota hoidin tuolloin kerran viikossa.

Missä menee hevosen hankkimisen raja sun mielestä? Voiko sen katsoa ratsastusvuosista, vai onko niin, ettei koko juttua voi määritellä ollenkaan?
- Mahdoton sanoa, riippuu niin paljon ihmisestä, sen tukijoukoista, minne hevosen laittaa (täyshoito- vai omapihatalli) jne. Koon siirryttyä meidän omistukseen olin kahta kuukautta vaille 9-vuotias, sisko täyttänyt 13. Poni asui ensimmäisen puoli vuotta samalla tallilla täyshoidossa mistä se ostettiin, käyden tunneilla, ja saatiin paljon apua tallilaisilta ja tallin omistajalta, sekä äidin siskolta ja tutuilta. Sen jälkeen poni muutti puolihoitotallille erään kokeneemman naisen pihalle, jolta myös oli mahdollista kysyä apua. Nykyisellä tallilla hoidan ponin kokonaan itse, enkä pahemmin kaipaile tallilaisten neuvoja, koska ne eroavat omista toimintatavoistani melkolailla.
  Mutta tosiaan, olin ite käyny tunneilla kolme-neljä vuotta, joista kaks tai kolme myös hoitanut yksityisiä poneja, ja sisko kaiketi oli käynyt kuutisen vuotta tunneilla ja hoitanut/vuokrannut hevosia useamman vuoden. Äiti oli nuorena käyny alkeiskurssin, ja kävi sen ennen Koon hankintaa uudelleen. Meillä on ollut aina eläimiä (ok, yks vuosi mun 16-vuotisesta elämästä ilman) ja ennen Koota mulla oli gerbiilejä, joten eläimenpito ei ollut ihan vierasta, vaikkei hevosta ja koiraa, saatika gerbiiliä, voi verrata toisiinsa. Jos vanhemmat on eläinihmisiä ja vähintään toisella enemmänkin kokemusta hevosista, niin en näe pahaa siinä, että alakouluikäselle lapselle hankitaan poni, mutta jos vanhemmilla on peukalo keskellä kämmentä, kannattaa odottaa eikä varsinkaan laittaa heti omaan pihaan.
Cookie, tinkertamma joka oli varsin vahva hevosehdokas, kunnes osto kariutui mm. sen osaamattomuuteen.

Ootko hankkinu hevoses yksin vai onko ollu apuja? (esim. ratsastuksenopettaja tai eläinlääkäri neuvomassa millanen olis sopiva polle)
- Aikalailla yksin tuo kaiketi hankittiin, oltiin käyty koeratsastamassa ja kattomassa monenlaisia hevosia, enimmäkseen tinkereitä, mutta kun ratsastelin Koolla tunneilla, äiti tykästy meidän yhteistyöhön ja päätti, että tuo poni on meille sopiva. Poni tarkastutettiin eläinlääkärillä, mutta ei pahemmin muuten neuvoa kysytty. Kilpaponia kun ei etitty niin sinäänsä rakenteella tai muullakaan ei ollu mitään väliä, vaan harrastuskaveria, josta tuliki ystävä.


Blogit ja bloggaaminen
Lempiblogi?
- Lempihevosblogit näkee täältä, ei-hevosblogeista Pyörremyrsky pääni sisällä.

Bloggaamisen parhaat ja huonot puolet?
- Parasta on ehdottomasti mukavat lukijat ja ihanat kommentit, kiitos teille niistä! Huonointa on se, että julkista blogia kirjoitettaessa kaikki on... noh, julkista ja kaikkien saatavilla -helppoa juoruilun aihetta rivien välistä luettaessa, ja myös porukka, joiden ei haluaisi tietävän edes pientä osaa omasta elämästään, voi eksyä blogiin.

Vinkkejä aloittelevalle?
- Mieti mitä laitat nettiin -sitä et välttämättä saa koskaan pois. Pätee tosin kaikkeen muuhunkin someiluun ku blogeihin.


Minä
Millainen on normaali päiväsi?
- Arkena herään 6.26-7.57 riippuen moneltako alkaa koulu ja käynkö suihkussa aamulla, katson elukoiden ruoka- ja juomatilanteen ja täydennän tarvittaessa, syön, puen ja menen kouluun tarvittaessa tallin kautta, koulusta pääsen kello 13, 14 tai 15, ja olen Kellossa noin puolen tunnin päästä, riippuen ehdinkö ensimmäiseen bussiin. Siitä tallin kautta kotiin, jossa nukun, syön, olen koneella, siivoan, rapsuttelen mursuja tai jotain sellasta. Tallille meen 17 ja 21 välillä, siellä menee aikaa yleensä 2-5 tuntia. Tallilta tultua saatan olla vielä koneella, (tähän aikaan yleensä kirjotan postaukset, en osaa tehä näitä muutaku yöllä) hoidan Mustin ja tarvittaessa muut elukat ja meen nukkumaan.
   Viikonloppuna tai lomalla herään yleensä 12 ja 15 välillä, käyn tarvittaessa tallilla, katon elukoiden vedet ja ruuat, syön ja dataan. Tallille taas samoihin aikoihin, ponin hoitojen jälkeen vähän lisää dataamista tai pelaamista. Käyn tarvittaessa (eli kovalla pakkasella) aamuyöstä ennen nukkumaanmenoa nakkaamassa lisäheinää, että voin nukkua yön (päivän) rauhassa.

Minkä ikänen oot?
- 16. Oon sisäistäny tällä kertaa ylihyvin mun ikääntymisen, ja liian usein sanon olevani 17. Tosin lähempänä seitsemäätoista oonki, enää 5 kuukautta synttäreihin, jeij.

Mitä pelkäät eniten?
- Tulipaloja. Ei oo mitään kamalempaa. Ennen pelkäsin, että talli palaa, ja nyt kun poni ei siellä oo, tuo pelko on poistunu -nykyään pelkään et meidän talo palaa. Kaikki muistot, ja vähintäänki mun jyrsijät tuhkaantuis varsin nopeesti. Koirat joku muu vois saadakki pelastettua, mut marsuja tai gerbiilejä ei kukaan muu saa pyydystettyä nopeesti. Mustin saa, koska se läskimys vaan nukkuu kaikki päivät, mutta tuskin kukaan alkais hamsterinpelastusoperaatioon.

Uskotko että Kuussa on käyty?
- En.

Entä UFOihin?
- En. Haluaisin uskoa ykssarvisiin, hobitteihin ja haltioihin. Siihen, et tällä planeetalla on joku salamaailma, mitä ei ihmiset löydä. Mut en pysty siihen, nyyh, anteeksi karvajalat ja tikkunokat.

Millaista musiikkia kuuntelet?
- Yksinkertaistettuna kaikkea, mutta painottuen rock/metal/core-päätteisiin genreihin. Viime aikoina pahimmassa luukutuksessa on ollu My Chemical Romance, Bring Me The Horizon, Sleeping With Sirens, Pierce the Veil, All Time Low, Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Children of Bodom ja Amorphis. On aikoja jollon esim. Mayhem, Scorpions, Eminem, Paramore tai Guns'N'Roses on kovassa kulutuksessa. En kuitenkaan kuuntele mitään poppia, iskelmää, bluesia, jazzia etc muutamaa biisiä lukuunottamatta.
Last.fm'ni näyttää tältä, tuolla oon ollu tällä tunnuksella nyt reilun 2kk. Ihan paikkansapitävä tuo ei oo, kun 
koneelta ei tuonne kirjaudu muuta ku Youtubesta kuunnellut, ja levyt jää kokonaan listaamatta, mutta joo.

Lempiväri?
- Musta, limenvihreä ja kirkkaantummanpunanen.

Ihannemies?
- Kellin Quinn, Frank Iero, Vic Fuentes tai Gerard Way. Mutta jos ollaan realistisia, niin sellanen, joka hyväksyy mut just tällasena, tykkää söpöillä ja on söpö ennemmin entä komee, eikä sitä haittaa vaikka talon asukasmäärä tuplaantuu viikossa karvakasoista.

Mitä haluat tulevaisuudelta?
- Valmistua, päästä töihin, muuttaa omilleen, mieluusti omakotitaloon maalle, ja pistää pystyyn pihatto omille pouneille.

Suurin haave?
- Tuo talo maalta.

Miten pidät itsestäsi huolta?
- Nukun ja syön ku jaksan ja ehin. Eli en.

Miten kulutat päiväsi?
- Eläimet, musiikki ja kone. Tosin en kuluta, käytän ja vietän.

Lempivuodenaika?
- Talvi.

Tämän vuoden huippuhetket muussa elämässä?
- Rock The Beach, BMTHn ja PTVn keikka ja se, että pystyin irtaantumaan asioista, joista oli tullu vaan osa arkea (ts. en osannu päästää irti, koska ne on ollee mulla "aina") ja joista oliki enemmän pahaa ku hyvää.
4 minuuttia 30 Seconds To Marsin keikan alkuun, kylä peloti.

Miten pidät yhteyttä kavereihisi?
- Facebook, kik ja puhelin, plus toki kasvotusten.

Monestikko oot värjänny hiukses?
- En tiiä. Jossain vaiheessa värjäsin pahimmillaan kerran viikossa koska olin vainoharhanen juurikasvun suhteen... Tällä hetkellä näissä on kahta väriä, ts. koitan epätoivosesti blondata latvoja, joten tulee värjäiltyä normaalia useemmin jos en jaksa molemmilla väreillä leikkiä. Parturi-kampaajat on ihan yliarvostettuja, oon käyny sellasella viimeks... 5-vuotiaana?

Viisi asiaa mistä et voisi luopua?
- Ruoka, vesi, happi, musiikki ja perhe. Ilman eläimiä, kavereita ja kaikkea muutakin pystyisin elämään, vaikkei se näin mukavaa oliskaan.

Osaatko piirtää?
- En. Jos saisin oppia mitä vaan, haluaisin oppia laulamaan, piirtämään ja soittamaan pianoa ja/tai kitaraa. Tähän pyydettiin piirtämisnäytettäkin, olisin nakannu kuvan kisusta kutosluokalta joka on oikeesti kiva, mutta en löytäny sitä. Siinä on siis vaan kissan ääriviivat + silmät, siitä piti tehä lyijykynätyö, mutta en vaan osaa varjostaa ja värittää ja asd.

Oletko rei'itetty/leimattu?
- 14 metallikappaletta roikkuu päästä, leimoja ei ole -vielä.

Rei'itys- ja leimahaaveet?
- Snake bites, kaks kielikorua peräkkäin, korvaprojektit loppuun. (mm. vielä muutama lobe, triple forward helix, industrial, rook, helixejä, inner conch) Leimahaaveista sen verran, että ensimmäinen kuva tulee olemaan Koo, sen jälkeen 3/4 sleeve ja muutamat bänditatuoinnit. On harvinaisen helppo ja tylsä loppuelämä, jos vanhempana alan leimoja tai lävistyksiä (tai niiden aiheuttamia arpia) katumaan -sitä paitsi, tällä elämäntyylillä ja itsensä hajottamisvauhdilla tuskin tuun koskaan mummoikää näkemään.

Aiotko mennä nykyisestä koulusta valmistuttuasi vielä muualle opiskelemaan vai töihin?
- En tiedä. Tällä hetkellä ajattelen, että menen suoraan valmistumisen (jälkeisen kesän) jälkeen töihin ja käyn myöhemmin lisää kouluja jos tarpeen. Toisaalta esimerkiksi logistiikkatutkinto kiinnostaisi, mutta saa nähdä. Suoraan töihin meneminen on kuitenkin ainoa ratkaisu, jos haluan päästä muuttamaan omilleen ennen 20 vuoden ikää.

Propsit ja porkkana sille, joka luki kaiken!

Niin joo, ja ehdottomasti paras: Jos Gandalf ilmestyisi lähikauppaasi myymään banaaneja ihan kunnon kamoissa, mikä olisi reaktiosi?
- En todellakaan tiedä. Joko jäätävä fanityttökohtaus (IIH GANDALF OMG I LOVE YOU DO THAT SMOKEDRAGON OMGOMGOM HIHIHIHIHIHI IM GONNA FAINT!!!) tai olisin super cool ja heittäisin paskaa läppää. Niin, ja ostaisin kasan banaaneja, vaikken tykkää niistä, ja syöttäisin ne marsuille, vaikkei ne saa syödä hedelmiä, koska siitä kuuluu niin söpö mussutus kun nuo syö jotain pehmeetä.

8 kommenttia:

 1. pidätkö Black Veil Bridesista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuntelen kyllä joo, varsin tuore tuttavuus enkä turhan paljoa oo kyseisen orkesterin tuotantoon perehtyä, mutta tykkään kyllä. :)

   Poista
 2. Voi hellanlettas nuo sun marsut :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä melkosia hurmureita! Isäkin, joka aluksi vastusti kynsin ja hampain kuikeroiden kotiuttamista, kuskaa nykyään selkä vääränä karvamakkaroille kurkkua ja porkkanaa ja tomaattia ja paprikaa ja... :D

   Poista
 3. Täytyykö porkkana hakea kuoria ihan itse? :D Onko muuten ponin tilanteesta selkiintynyt jotainmitään...?
  Mites muuten joulu meni? Täällä ennen kahdeksaa aamulla lahjoja avattiin, sen jälkeen oli vuorossa telkkarin + pleikkarin asennus (kyllä, olen "hieman" katkera, ne nimittäin meni pikkuveljelle), paska polvi, pleikkarilla peluuta, yhä paska polvi, ruokaa, nyt meni jo hermot ja suunnittelin leikkaavani jalkani irti, sohvalla makoilua, hieman parempi polvi ja sänkyyn siirtyminen :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuoria, mutta hakea täytyy itse! Ehtis varmaan homehtua jos pakettiin pistäisin. Siellähän tuo ainakin toistaiseksi vielä on, toivottavasti on ensi kuussakin. Joulu meni, noh, se meni. :D En tiedä, ihan normaali joulu. Paketit avattiin ihan hetki sitten, yhtään yllätystä ei tullut, mutta ei täten mitään turhaakaan. K sai tallin omistajilta ruokakupin + omenaa ja porkkanaa, meiltä porkkanaa ja oman kuusen jyrsittäväksi. Poonyy pääsi joulukäppäilylle, mutta syystä että surkeat pohjat, jäi se harmillisen lyhyeksi.

   No voihan, lähetän polveen zeniä ja yiniä ja yangia, josko se lopettaisi sinun kiusaamisen. :(

   Poista
 4. Miten sulla on aikaa kaikille eläimilles? Mulla on ihan tarpeeks jo työtä kissassa ja hevosessa. Molemmille vois kylläkin antaa vielä enemmän aikaa, muttei millään vain ehdi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin? :D Kamalasti muuta elämää mulla ei oo ku nuo eläimet, mut siltikin jäis kovasti aikaa kaikkeen ylimääräseen. Hamsteriin ja gerbiileihin menee about 10 minuuttia, kun niiltä vaihtaa vedet, pallottelee hetken käsissä ja kampaa hamsun turkin. Poniin menee se 1-5 tuntia, marsuja tulee palloteltua pitkin päivää. Tokikin kaikkien elukoiden häkkien siivoamiseen (ja samassa siis koko oma huone, kun marsut on sen vallottaneet) pitää varata päivä, mutta sellanen päivä et kaikki pitää siivota, on useemman kuukauden välein. Koira menee aika pitkälti vielä äidin hoidolla, ts. se lenkkeilyttää muut paitsi iltalenkin, jollon se tulee mun kans tallille.

   Poista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.