lauantai 14. joulukuuta 2013

Luukku 14

Eilinen postaus oli muuten krrsulan historian sadas julkaistu kirjoitus! Aika hyvä ajoitus arvonnalle; perjantai kolmastoista, ja tosiaan tuo sadas kirjoitus. Molemmat huomaisin vasta julkaisun jälkeen.

Minulla on iän myötä (:D no siis niin...) huonontunut ääreisverenkierto ihan olemattomiin; sormia, varpaita, nenää ja korvia palelee heti, kun on vähänkään kylmempää, ja varpaat jäätyvätkin ihan liian usein jääkalikaksi saakka. Nyt pääsettekin siis tutustumaan minun ja Koon vinkkeihin lämpimänä pysymiseen!

Rasvakerros. Läski lämmittää, ja Koo pitää sitä omana mottonaan ja elämänohjeenaan. Minä en ole aivan yhtä ihastunut kyseiseen lämpimänäpysymiskeinoon.

Turkki. Tärkeä. Juhannuksen jälkeen on hyvä alkaa vaihtamaan vähitellen karvaa, ettei palvelusväellä ole yhtäkkiä niin kamalaa harjausrupeamaa. Talvikarva tosin kannattaa pudottaa mahdollisimman myöhään ja mahdollisimman pölinällä, että typerä palvelija aina unohtaa hupparien, toppien ja sähköisten materiaalien olevan maailman surkeimpia tallivaatteita. Puppe osasi tämän huomattavasti Koota paremmin, Koolla olisi ollut niin paljon opittavaa tuolta karvakasalta! Olen kuitenkin tehnyt jännän huomion, ja todennut, että Koolla on vuosi vuodelta lyhyempi talviturkki -johtuuko siitä, ettei sille enää tule lämpötilanvaihteluja tallin ja tarhan välillä vai mistä, sitä en tiedä.

Söpö pörröponi jouluaattona 2010

Villa. Maailman paras materiaali ja lopulta ainoa syy, miksen voi alkaa vegaaniksi. Anteeksi lampaat. Niiiin lämmin ja ihana ja paras! Villasukat, vaikka vähävillaisia nykyään ovatkin, paljaisiin varpaisiin ilman pikkusukkia välissä, niin kyllä pärjää. Villaviltti, ihan paras koskaan ikinä milloinkaan! En käytä peittoja, vaan kesät nukun fleeceviltillä ja syksyn tullen peittelen itseni ihanaan Karvinen-villavilttiini. Villalapaset, ihan parasta! En käytä mitään muita käsineitä koskaan. Allaolevat ovat päivittäisessä käytössä olevat lapaset, näiden lisäksi löytyy parit muut, mutta ne ovat kovin puhkikuluneita. Ei liene hankalaa arvata, kummat ovat siviili- ja kummat tallikäyttöön..? Nuo Koo-lapaset on jotain söpöintä ikinä!

Suodatinpussit. Meinasin kuolla nauruun kun näistä kuulin, mutta ihan oikeasti, toimii! Ja siis joo, justiinsa ne, mitä käytetään kahvin keittämiseen. Villasukka paljaaseen jalkaan, suodatinpussi varpaille ja kenkä jalkaan. Tallireissun jälkeen saakin ottaa kosteudesta mössääntyneet suodatinpussit kengistä ja heittää roskiin, ja vaikka pakkasta olisi kolmenkymmenen ja jalassa pelkät säälittävät tennarit, ovat varpaat ihan sulat. Tämä toimii myös lapasten kanssa, mutta suodatinpussi sormia vasten ei tunnu kamalan kivalta, ja tämä vaatiikin jonkinsortin välihanskan.

Melkein-tallivarustus, vain toppahousut puuttuu!
Pipo. En tajua, miten jotkut hullut ihmiset pärjäävät ilman pipoja?! Pipo on maailman paras keksintö. Koskaan. Ikinä. Minulla on maailman säälittävin pipoarsenaali, koska minulla on pitkä lista vaatimuksia joita päähineen tulee täyttää, (lähtien pituudesta ja materiaalista, päättyen luonnollisestikin ulkonäköön) mutta nämä kaksi pelastavat kyllä päivät. Aina. En muuten ole koskaan tajunnut päälaenlämmittäjä-mallisia pipoja. Mikä järki? Itse ainakin kaipaan aina pipoa korvien alle saakka, meinasivat tippua jo silloin, kun metallia roikkui molemmista korvista vain yhdestä kohti, ja nyt vielä pahemmin.

K ei tykkää pipoista. Eikä kameroista. Eikä laajakulmaputkista. 
Laamanaama. Pitää senkin joskus vähän kärsiä blogin eteen.

Toppahousut. Se, joka sanoo, että iik kamalaa hyi noloa, voi juosta samantien takaisin ala-asteelle. Toppahousut on ihan mahtavia! Kivoja, rentoja, ja ennen kaikkea lämpimiä! En kestä, sain tänä syksynä uudet toppahousut ja ajattelin mennä niiden kanssa naimisiin.

Jotkut vannovat kerrospukeutumisen nimeen, minä taas luotan viileällä aitoon jussipaitaan ja toppatakkiin, kylmemmällä jussin tilalle tulee kunnon (koirankarva)villapaita.

Mitä hyväksi koettuja vinkkejä teillä on?

4 kommenttia:

 1. no siis ite ainaki kulen joka sääl alasti. läski lämmittää as you said.

  VastaaPoista
 2. Toppahousut on so true! Ostin vuosi sitten ekat toppahousut moneen vuoteen ja ihan outoo mennä ulos ilman niitä... vielä kun ovat ruotsalaisen raksavarustuksen toppahousut, saan käyttää niitä töissä ja vapaa-aikana ja kurnau :3

  Toppahousurakkaus on hyvin vähän ymmärretty asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Oon niin ilonen, että pääsin pois perus"hyi yäk toppahousut noloahhh1!!111"koulusta amikseen, jossa porukka ihan mielellään hihhuloi toppahousuilla. Tosin siviilikäyttötoppiksia en toistaseksi omista, pitää etsiä ja ostaa, ettei tarvi hevonpaskan hajusena pyöriä muualla ku tallilla. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.