torstai 31. heinäkuuta 2014

#tbt osa 1

Olen pyöritellyt tätä ideaa päässäni jo aaaaikoja, varmaan siitä lähtien kun tutustuin Jared Leton Facebook-throwback thursdayhin, eli jostain alkuvuodesta..? Nyt, kun kouluni alkaa ensi keskiviikkona ja poneilulle aikaa jää taas huomattavasti vähemmän, joka taas on pois postausideoista ja -ajasta, voisin tekaista aina ajastukselle torstaille tällaisen menneiden muistelu-postauksen. Throwbackthursday ei käsittääkseni ole levittäytynyt (ainakaan hevos)blogien puolelle vaikka Twitterit, Instagramit ja Facebookit tbt-tagista torstaisin täyttyvätkin. Tokikin luen hyvin vähän hevosblogeja, joten voihan tämä olla isompikin juttu jo, en todellakaan tiedä.


Yllä näette lähteet joita alan nyt vähitellen koluamaan läpi; takana vanha ulkoinen kovalevy täynnä kaikkea jännää, alimpana pinossa Vivecan ja Caran kalenteri vuodelta 2006 josta voi löytyä aarteita, sininen on päiväkirja tuntiratsastusajoiltani, (veikkaan 2004-2006..?) kukkavihko Koon päiväkirja vuodelta 2008, kalenteri on Koon päiväkirja vuodelta 2010, ja heppavihko myöskin Koon päiväkirja vuosilta 2007-2008. Muitakin voi joskus löytyä, ja toivottavasti niissä on kaikkea jännää! Nyt minua kiinnostaisikin tietää, haluatteko juttua esim. Vivestä ja Carasta sekä tuntiajoiltani, (ja jos saan jostain Pupen hoitovihkoja käsiini, voisin niistäkin omia juttujani tänne kirjoitella..?) vai kiinnostaako pelkät Koon jutut?

Suunnittelin myös, että haastan toisinaan blogaajan tai pari kirjoittamaan vähintään yhdelle torstaille takaisinheitto-postauksen, oli se sitten kuva, video, kertomus jostain mieleen jääneestä päivästä, päiväkirjaote... Mitä vain! Haastetta saa jakaa eteenpäin, sitä saa jatkaa sen yhden torstain jälkeenkin -minua ainakin kiinnostaisi nähdä ja kuulla miten vaikkapa ratsukot ovat vuosien saatossa muuttuneet, tai kuulla joidenkin entisistä (hoito?)hevosista lisää. Tänään haastankin Jessin ja Bessien!

Tälle kertaa uppoudun tuon heppavihkon antimiin. Vihkon alkuperäkin oli sinne kirjoitettu; sain tämän Janitalta (Tufferin omistaja, tulenevat hyvinkin tutuiksi tämän teeman myötä) ystävänpäivälahjaksi -vuotta ei ollut kirjoitettuna, mutta ensimmäiset päiväkirjamerkinnät ovat heinäkuulta 2007, jolloin minulla oli käsi kipsissä kaaduttuani pyörällä (kuka yllättyy jos sanon, että olin tulossa tallilta?) ja Koon liikutuksista huolehtivat siskoni sekä muuan aikuisratsastajavuokraaja. Päiväkirjaosuutta edeltävät sivut on täytetty hevosten sukutauluilla ja kuvilla; Koon lisäksi sukutaulunsa vihkoa koristamaan ovat saaneet mm. Passionate Kemp, Ruskelan Hiawatha, Etain Royal ja V.H. Suvitar. Selvästi siis Hevoshullua luettu, ja sieltä tulikin sukuja kirjoitettua ylös! Harrastimme tätä siskoni kanssa toisinaan enemmältikin, sen lisäksi muutama vihko on täytetty hevosten nimillä roduittain lajiteltuna. En siis välttämättä valehtele jos sanon, että edustan iästäni huolimatta hyvinkin lähes sukupuuttoon kuollutta perinteistä "vanhan linjan heppatyttö"-sarjaa; edelleenkään hevostelussa pääasiani ei ole ratsastus, vaan mieluummin vaikka pesen satuloita, harjaan tai talutan poneja ja siivoan karsinoita. Oli kyseessä omani tai jonkun muun hevonen. Hauska on välillä käydä selässä tai kärryilläkin, mutta sinäänsä oma poni on minulle oikeasti aivan turha -pskanlappaajille olisi huutava pula talleilla muutenkin.


"8. syyskuu 007
Heti alussa hain ponin tarhasta, otin loimet pois ja harjasin sen. Sitten hain suitset ja omat varusteet, laitoin ne ja lähdin ratsastamaan. Käveltiin n. 30-60min ja tultiin takaisin talliin. Harjasin ja loimitin sen ja vein tarhaan. Sitten tein ruuat, joista tuli litkua. Kävin Marialla ja hain Kukan. Hoidin/harjasin Kukankin, vein sen tarhaan ja tulin talliin. Puhdistin lännensuitset, lännenohjat ja toiset normiohjista. (Olisin puhdistanut myös satulan ja toiset suitet, mutta kello oli liikaa) Sitten tulin kirjoittamaan, kirjoitin ja odottelen kyytiä klo 20.56 kotiin...
- Pitkästä aikaa kirj. Reetta"

Tuffer & Kukka 02-10-2008

Jos joku ihmettelee litkuruokaa; Koo söi tuolloinkin pellavaa, johon kaiketi lorahti liikaa vettä. Kukka sen sijaan oli supersymppis toisesta silmästään sokea lämminveritamma New Flower, jonka omistajalla ei ollut tälle enää aikaa, ja jota Ronjan ja Janitan kanssa hoidimme kun omilta poneiltamme ehdimme. Maria taas on Koon silloisen kotitallin omistaja.

4 kommenttia:

 1. Oi että, kiitos haasteesta! Täytyy vaan sanoa että aika työläs haaste on, saa nähdä saanko toteutettua, pitäs keksii mitä tekisi :D.

  Noi päiväkirjakuvat on ihania, samanlaista tekstiä löytyy munkin päiväkirjoista :).
  Minua kiinnostaa eniten jutut liittyen Koohon mutta laita ihmeessä juttua muustakin historiasta :)
  Tää uus ulkoasu on muuten todella hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle riittää ihan yksikin menneiden muistelupostaus joskus kun ehdit, mutta jos innostuu, niin saahan tätä tehdä niin usein kuin huvittaa. :)

   Jotenkin hirmu söpöjä nuo tekstit, vaikkei esim. tuostakaan pätkästä ole kuin se 7 vuotta. Koohon painottuvana ajattelin pitää kun siitä eniten settiä löytyykin, mutta ehkä välillä muitakin.

   Kiva että tykkäät, ja ilmeisesti tällä kerralla toimii sunkin näytöllä, yay! :D

   Poista
 2. Kiva idea tää tbt:n laajentaminen blogeihin. Mielelläni luen vanhoja juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ja oon kyllä ihmetellyt kun en tbt'tä oo blogeista nähnyt, ja jos et säkään, niin tää ei tosiaan oo tainnu levitä tänne "vanhaan" someen ollenkaan. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.