perjantai 25. heinäkuuta 2014

Ponit kävelyllä

Eilen oli tarkoitus ensiksi käyttää Maikki vetristelemässä kinttujaan toissapäiväisen ajolenkin jälkeen ja sen jälkeen käydä Koonkin kanssa kävelyllä, mutta harpottuani tunnin vähintään 25 asteen helteessä puten rinnalla ja palattuani hikeä valuan tallille totesin, että Koolle riittää ihan vaan tuolla tarhassa kävely. Taisi se vihreää käydä syömässä ja rasvailut sai tietenkin.

Kokeile kuvata kävellen kävelevää hevosta 50mm putkella paarmojen keskellä...

Tänään taas piti pestä Koo ja käyttää molemmat ponit kävelyllä. Törkeän kuumuuden vuoksi sain raahattua luuni kuitenkin vasta vähän ennen seitsemää tallille, jossa tein iltatallin ruokkimista vaille valmiiksi, rasvasin Koon ja harjasin sekä riimutin Mailan. Sain juuri talutettua tamman tallista kun äiti saapui tallille, tuikkasin laiduntavan tamman köyden äidin käteen ja kävin hakemassa Koon tarhasta. Ponien vaihto ja matkaan! Saimme odotella Koota ensimmäisen kerran juuri tallin pihasta päästyämme, vaikka tamma ei edes ollut kiireisimmällä mahdollisella tuulella. Mailaahan se ei pahemmin haitannut, kunhan sai odotellessa napsia tien varresta herkkuja -ja jos niitä ei saanut, rapsutuksetkin kelpasivat, vaan rauhassa mitään tekemättä seisominen oli ihan törkeän tylsää ja yhyy ei halua! Kävelimme naapuritallin ohi kohti hiittilenkille vievää tietä, ja ette uskokaan kuinka monesti pysähdyimme puten kanssa... Ja aikalailla yhtä monesti Koo totesi, että "AAA EVÄSTAUKO!" ja raahasi äidinkin ojan reunalle. Että siinä se lähes täydellisellä narukäyttäytymisellä varustettu poni... Tien päähän päästyämme käännyimme hiittilenkille, jossa pääsimme kulmaan saakka, kunnes takaa tuli ravuri. Eilen Maila päästi ohi kolme takaa tulevaa hevosta tien vierusta niittäen ja yhtään hätäilemättä, ja kaksi edestä ohittavaa kävellen ilman loikkia -en kuitenkaan ollut turhan vakuuttunut ponin käyttäytymisen yhtäkkisestä paranemisesta, joten tuikkasin ponin taas laiduntamaan ja sanoin äidille, että tekee samoin. Koon ei pitäisi sanoa mitään ravureistakaan, mutta mitään en voinut luvata kun se ei aiemminkaan osannut käyttäytyä... Eipä se mitään sanonutkaan -jos olisi joutunut kävelemään, olisi varmasti hyvinkin voinut olla sitä mieltä, että tuo lämminverinen tuli tänne syömään poniparan! Loppumatka sujui varsin kivasti, yhdessä kohti pysähdyimme säälittävään yritykseen saada yhteiskuvaa, mutta Koota ei kiinnostanut ja Mailaa kiinnosti vähän liiaksikin.

Olen varmaan joskus kertonut kuinka Koo on paras kun sen voi huoletta päästää irti jos tulee ongelmia..? No, se on.


... Vaan kuvissa se ei osaa edustaa.

Paarmatkin kiusaavat!

... Ja yllättäen, Koo on totaalikyllästynyt poseeraamiseen kahden minuutin jälkeen.

Koolle tuli pienimuotoinen hätä, kun puikkelehdimme metsäisempää polkua ja katosimme hetkeksi näköpiiristä. Ei ollut perässävedettävä otus! Paria metriä, mutta edistystä sekin. Tallilla Mailan kylmäys, hevosten ruokkiminen, ovien sulkeminen ja muut perusjutut. Tulipahan ainakin tämän reissun aikana huomattua miten erilaisia ponit ovat -täysin vastakohtia toisilleen lähes kaikessa, mutta silti niin loistavia otuksia! Kaikki kuvat ovat muuten äitini ottamia, ihan huippua saada ensimmäiset yhteiskuvat näistäkin otuksista!

Vaan löytyi ei-niin-muulikuvakin! Puspus pallerot.

6 kommenttia:

 1. Sun postaukset on nykyään tosi tylsää luettavaa ku ne on nii samanlaisia. Kuvat ja teksti on samanlaista. Tässä postauksessa oli kaksi aikalailla samanlaista kuvaa, mutta se ei nyt niin iso juttu ole. Eniten ärsyttää vaan tämä samanlaisuus, kun kaikki on samanlaista. Se Koon ratsastuspostaus oli vähän erillainen mutta tämä taas sama kun aiemmin oot tehny..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia mielipiteestä. Totta on, että näitä kävely/Mailan ajo-postauksia on ollut viimeaikoina useampi, mutta ei ole montaa päivää kun kirjoittelin etelän poneista. ;) Kerro toki, miten saisin postauksista mielenkiintoisempia -meidän arki kun on tylsän tasapaksua, Mailan kuntouttamista ja Koon kesäihottuman kurissapitoa pääasiassa. Voisin toki kokeilla, joko koneeni pyörittää videoita, ja katsoa josko Koo kestäisi kentällä pyörimistä yskimättä ja voisin tehdä jotain maastakäsinjuttuja. Asiaa hankaloittaa toki sekin, että en Bonazaan saa senkään vertaa kuvaajia kuin Kivarissa oli mahdollista.

   Poista
  2. Mun mielestä nää postaukset on kivoja! Ja vaikka videota normi tallipäivästäkin on mukava katsoa :) Miksi Mailaa kuntoutetaan? Tai onko sillä ollut joku? :) Tsemppiä Koon kesäihottumaan ja myös Mailan kuntoutukseen!

   Poista
  3. Kiitoksia! Pitää koittaa suostuuko kone videoiden editointiin. :) Mailan oikean etusen hankkari meni ensimmäisen kerran jokunen vuosi sitten, ja on siitä lähtien oireillut kinttuaan enemmän ja vähemmän satunnaisesti. Nyt käyntipainotteisella liikunnalla ja ahkeralla kylmäyksellä oon saanu tamman kestään enemmänki liikettä, ja tällasena ellei parempanakin ois tavote pystyä kinttu pitämään. :)

   Poista
 2. Ihanat kaverukset! Mua niin naurattaa toi Koo kun eilen yritin ottaa mun eestiläisestä vuokraponi Aaposta kuvia, ja se seisoi söpösti korvat hörössä niin kauan, kunnes tähtäsin puhelimen siihen ja padam! maailman happamin poni. :-D Ja kun kännykkä ei toljottanu enää niin korvat takas pystyyn. Ne tekee sen varmana ihan kiusallaan!

  Hei ajattelin kysyä sulta vähän neuvoa. Tuli mieleen, kun oon lueskellut näitä sun ja Mailan kävelylenkkeilyjä, ja mulla on juurikin tuon Aapon kanssa vähän probleemaa narukäyttäytymisen kanssa. En löytäny sun s-postia täältä mut bongasin sut facebookista niin lisäsin sut siellä, en vaan jostain syystä saa sulle laitettua viestejä? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, niin tuttua! :D Maila on kunnon poseeraaja vaikka muuten onkin vähän mutruhuuli, mut Koo muutoin positiivisena otuksena ei hörötä kuvissa sit millään...

   Jeps, vastailenki FB-viesteihin nopeammalla aikataululla entä sähkäreihin, ja FBllä on joku suoja-asetus et täysikäset ei voi laittaa alaikäsille viestiä ellei ne oo kavereissa, mut jatkakaamme siellä! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.