keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Horsmia ja puttea

Eilen laiskotti ja paljon, enkä onnistunut uhmaamaan hellettä. Poni sai siis laiduntaa narun nokassa päivittäisten rasvausoperaatioiden ohella, ja ennen iltatallin tekoa raivasin tien reunasta kottikärryllisen horsmia tarhoihin Koon mutustellessa omiaan (ja vähän kottareistakin) vieressä. Onneksi tuolla tien perällä ei kulje kuin naapuritallin ihmiset, jotka eivät välttämättä ihan kamalan pitkään katsele puoli-irti olevaa tien varrella laiduntavaa poniotusta...Unohdin kätevästi kameran kaappiin, joten tälle päivälle ei sitä mukanani tarvinnut raahata kuin toiseen suuntaan. Saavuin tallille joskus aamupäivästä, pyörin ja palloilin (ja rapsuttelin ja pusuttelin Mailaa), kunnes lähdimme Roosan kanssa ajamaan edellisiltana kotiutuneella pikkuputella. Harjaus ja valjastus karsinassa, töhötamma pihalle ja kärryt perään ja matkaan. Ei meinannut otus pysyä nahoissaan eikä käynnillä, mutta se saatiin pysäytettyä kärryille pääsemisen ajaksi.


Kiersimme taas pidemmän hiittilenkin ja vähän päälle, kera ravipätkien. Oliko edes innokas pikkutamma! Evakkotallissaan poni ei kuulemma ollut liikkunut kuin käytävälle harjattavaksi, ja nyt putte putputti tarmokkaasti hörökorvin eteenpäin. Pysähdyimme odottamaan vieressä suihkivien rullahiihtäjien ohitusta, ja hetken seisottuamme tamma meinasi että nyt saa riittää ja mopo lähti kirjaimellisesti keulimaan, vaan siinä oli koko lenkin pöljäilyt. 


Ravipätkillä toivoimme kovasti, että olisi edes aurinkolasit -sen verta kovasti tamma posotti eteenpäin ja nakkeli hiekkaa ja kiveä kavioistaan. Au. Maikki oli taas kyllä niin loistava että puspus, aivan ihana otus!


Lenkiltä talliinnuttuamme tamma pääsi shampoopesulle, ja mitä käy kun taluttaa märän ponin hiekkakentän läpi viheriölle syömään..? No, ei päästä montaakaan metriä kun putte pyörii jo antaumuksella hiekassa -ja itse kaivan kameraa ja kiroan liian pitkää putkea tai liian lyhyttä köyttä. Vaikka laitoinkin tuon koulutusköyden, jolla pituutta useampi metri.


Kävimme eväsretkellä, tamma sai eväänsä luonnosta ja minä lipitin mehua ja katselin iloista puttea. Koo sai tänään vain herkkuja ja tarkistuksen, huomenna molemmat pääsevät vähintäänkin kävelylle. Koolta pitäisi taas sorkatkin saada kuriin, argh.

Piti muuten kysyä, että minkälaisia mielipiteitä tämä aktiivisempi postailu aiheuttaa? Onko laatu kärsinyt pahastikin? Kamalasti kirjoitettavaa ei ole, joten normaalia lyhyempiähän nämä kait ovat, mutta näin niin kuin muuten? Tekstittömyyttä voisin ehkäpä kompensoida jonkin sortin mielipidekirjoituksilla..?

4 kommenttia:

 1. HAHAH tuli tosta Koon lätsästä mieleen se oltermannin "saat hatun kaupanpäälle"-juutalaishattu XDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AHHAHAHAHA kieltämättä samaa näköä :'''''D siihen vaan korvareiät niin bueno!

   Poista
 2. Tee vaa lisää postauksia ei mua haittaa ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.