torstai 7. elokuuta 2014

Läskit merellä

Kävimme tiistaina Emmin ja ponien kanssa kahlailemassa, Emmi Koon kyydissä ja minä Mailan kanssa. Alunperin piti lähteä ylimääräihminen kuvaajaksikin, mutta sen peruunnuttua päätin kuitenkin ottaa pokkarin mukaan. Ponit tallissa valmiiksi, kuskit terassilta kyytiin ja kohti rantaviivaa! Matka taittui taas pääasiassa kävellen, yhden lyhyen ravipätkän otimme Mailankin kanssa ja Koo hölkkäili aina välimatkan meihin kiinni. Venetelakan kohdalle päästyämme Maila alkoi kuuntelemaan ja stoppailemaan ja huomattuani, että lähinnä hevoskäytössä olleella alueella oli ihmisiä, laskeuduin selästä ja talutin tamman merelle. Sieltä löytyikin nainen kahden pikkupojan sekä koiran kanssa, jotka onneksemme olivat juuri lähdössä. Talutin tamman veteen, vein puhelimen eräälle kivelle ja jatkoin meressä talsimista maastakäsin. Risteilimme ristiin rastiin pitkin matalikkoa, välillä kävin kyydissä, mutta enimmäkseen taluttelin tammaa. Koo ei turhan paljoa aalloista tykännyt ja halusi pysytellä matalimmassa mahdollisessa kohdassa aaltojen ulottumattomissa. 


Loppuvaiheessa Koo säikähti aaltoa, ja Maila säpsähti säikähtävää Koota. Huomasi taas ponien eron, kun Koo oli herranjumala-se-hukuttaa-mut, ja putte meni katsomaan, että mitä se tyhmä ruuna nyt muka pelkää. Pikkuputte. <3 Seitsemän jälkeen lähdimme takaisin tallillepäin, alkumatkan Maila tohotti tapansa mukaan ja marjastajat ohitettuamme suivaantui, kun en antanut Kuningattaren ravata, ja pomppasi nelijalkaloikan ilmaan. Siihen jäi hönöputen höpöilyt, Koo oli tapansa mukaan varsin fiksusti käyttäytyvä. Otimme taas yhden ravipätkän Hevosenkengällä, josta lähtien putella ei ollutkaan enää mikään kiire tallille ja poni olisi voinut jäädä syömään vaikka vuodeksi horsmia ja koivuja.


Tallin pihaan päästyämme laskeuduimme kyydistä ja talutimme ponit talliin. Emmi lähti vähän ajan päästä, hoidin ponit loppuun ja tein iltatallin. Eilen kävin vain harjaamassa ponit ja tekemässä illan kiireisen aikataulun vuoksi, (Mulla-alko-koulu. En kestä, olisin aivan hyvin voinut jatkaa tällaista ponikesää vaikka seuraavan vuoden!) tälle päivälle koitan saada jonkun mukaan kärryttelemään, sillä ainakin tamma, luultavasti myös ruuna seisovat koko viikonlopun liikuttamatta. Lähdemme tänään Helsingin suunnille, mutta jätän Veeralle kirjoitusoikeudet blogiin sekä pokkarin tallille, joten jos Veera innostuu kertoilemaan, saatte ainakin Koon kuulumisia vielä loppuviikommasta. Palailkaamme siis ensi viikolla.

Tututtuun tapaan retkeltä tuli myös video, johon pääset tästä mikäli allaoleva ei tottele. Muistakaahan katsoa myös tbt-postaus aamuyöltä!

2 kommenttia:

 1. Mitä mieltä olet vähemmistöseksuaaleista? Miksi olet vegaani, mitä pahaa on maidon, - ja kananmunantuotannossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas, en tätä huomannutkaan aiemmin.

   Mutta en mitään, ihmisiä siinä missä heterotkin, ja mielestäni kaikille vähemmistöille kuuluu samat oikeudet kuin valtavirralle, kunhan heidän uskonnollisilla tai eettisillä valinnoillaan ei satuteta ulkopuolisia. Sporttiset muijat, ottakee yhteyttä ja silleen.

   Minun ruokanautintojeni vuoksi ei yhdenkään eläimen tarvi kärsiä, joten oli varsin luonnollista tiputtaa kananmunat, maidot, hunajat, karmiinit ja muut ruokavaliosta, sekä kaikki eläinperäinen ja -testattu muusta elämästä. Kananmunan tuotanto on ihan yhtä epäeettistä kuin esimerkiksi broilerien kasvatus, sillä linnut asuvat törkeän pienissä häkeissä tai aivan liian suurissa parvissa paskaisessa hallissa ilman virikkeitä ja täysin epäluonnollisella prosessoidulla ruualla. Maidon tuotanto taas on omasta mielestäni ehkä sairainta koskaan, sillä esimerkiksi vasikan syntyessä emänsä maito juotetaan/syötetään ihmisille, ja vasikka saa maidonkorviketta. Tap tap, loistavaa. Puhumattakaan lehmien olosuhteista, käsittelystä, ruokavaliosta...

   En normaalisti kirjottaisi näistä asioista varsinkaan tähän blogiin, mutta menkööt tämän kerran. Kenenkään on turha tulla itkemään, että mene joskus tutustumaan navettaan, tai että kyllä meidän kanalassa jokaisesta yksilöstä pidetään kunnolla huolta, tai kuinka on olemassa hyviä pientiloja. Olen vieraillut useammalla tilalla ja ne ovat vain vahvistaneet ajatuksiani, se, että Hangossa on hyvä munakanala ei pohjoisen ihmisiä pelasta kun niitä kananmunia ei täältä saa, enkä vieläkään tarvi mitään eläinperäistä elääkseni. Ei siinä, olen muutenkin ehkä vastavirtaan räpiköijä, kun pidän hevosen lihaakin harvinaisen epäeettisenä. Liian usea hevonen elää yksin, pienillä ulkoilutuokioilla, ja pahiten tökkii niiden käsittely.

   *asettelee kukat uudelleen hattuunsa ja odottelee täti-ikää*

   Poista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.