sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Tukka takussa

Maisa haastoi meikäläiset Blogitallin tämän viikon haasteeseen, jota varten etsin, hyvin ajoissa eli viimeisenä päivänä, äitin villakoirien tukkalenksuvarastosta sopivan väriset kumilenksut ja arvoin tällä kertaa kohteeksi Sandran. Tarkoituksena oli väkertää kaikille jotain, mutta kiireisen aikataulun vuoksi isommat ponit jäivät nyt tästä leikistä -tällä kertaa ainakin. Suttura letitettiin yhdessä Annikan pikkusiskon Riinan kanssa; minä vastasin yläosasta kaulaa ja Riina sitoi alapuolen. Kuten kuvista (toivottavasti) huomaa, päivän kampauksena oli verkkoletti. Olen tykännyt tuosta aina, ja viritellytkin sitä menneisyydessä Koon tukkaan -joka ei kyllä tähän sovellu edelleenkään kolojen vuoksi. Puolet harjasta jätettiin vapaaksi letin alle ja yläosa verkotettiin. Kaikessa yksinkertaisuudessahan verkkolettiä varten jaetaan ensiksi harja (tai puolet siitä) samankokoisiin tuppoihin, ja aina puolet tuposta yhdistetään naapuritupon puolikkaaseen. Niskapuolen tuppojen puolikkaat jätin liehumaan, kun taas sä'än puolelta Riina verkoitti koko tupon.Lopuksi vielä kumilenksuihin sopiva riimu päähän, (tai ehkä kumilenksut valittiinkin riimun mukaan...) poni pihalle ja epätoivoinen kuvausyritys. Santeri ei ollut ihan poseeraustuulella ja pyöri ja pörräsi, mutta onpahan jotain todistusaineistoa!

Lopuksi on kiva huomata, etteivät letit edes juurikaan erotu, paitsi ihan lähikuvista.2 kommenttia:

  1. Hihi, ihana Sandra ja tosi kivan väriset kumilenksut! Maisakin muisti ostaa jo varaslähtönä ihania monivärisiä kumppareita marketista, mutta omistajansa unohti ne, kun tohinassa piti alkaa kampauksia vääntämään. :( Josko tuon puolikaljun otuksen jouhet kasvavat takaisin kesään mennessä, näyttänee letitkin paremmilta, kun turkki ei ole ihan yhtä pitkä kuin jouhet! :D Maikki lettikampauksessa olisi varmaan hauska näky, sitä vielä odotellessa... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei. :( Ihan on hönö omistajakin. Sekamelskakumpparit oiskin kyllä kans kivat, jonkun oikein värikkään riimun kanssa varsinki! Epilepsiavarotukset pitää vaan muistaa laittaa... Maisuli-parka, kova homma kasvattaa tuhman tytön nyppimät jouhet takas. :D Voin varata jonkin päivän Maikin letittämiseen, sille on kyllä jo tukan pituuteen ja paksuuteen sopiva suunnitelmakin valmiina, mä en vaan osaa letittää...

      Poista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.