maanantai 12. tammikuuta 2015

Tekemistä pakkaspäivälle

Ah, iltavuoro, kahdesta kahdeksaan. Lähdin kävelemään kymmenen yli yksi tallille, -25 asteen säähän asianmukaisesti (=runsaasti) pukeutuneena. Liukastellen ja kaatuillen pääsin tallille, jossa riisuin ylimäärävaatteita päältäni ja kurkkasin puhelimeen. "Tuu vaan iltatalliin", lähetetty kaksi minuuttia sen jälkeen kun edellisen kerran puhelimeen koskin. Kävely keittiöön, "näin vasta nyt sun viestin" työnantajalle ja päivän ohjelman suunnittelua. Moppausta, Mailan viihdyttämistä ja klippausta. Loppujen lopuksi päädyinkin...


... käymään hankikahlailulla Mailan kanssa. Tamma sai valita reitit, mitä nyt autotielle kääntymisen kielsin, auraten samalla tietä minulle. Tuli muuten hiki! Minulla, putte oli vain älyttömän mielissään.


... vuolemaan Sandran kinttuja. Takakaviot jäivät jollekin toiselle päivälle.


... harjaamaan hevosia. Päivän saldoksi jäi 6 hevosta; Syppe, Maila, Sandra, kuvassa näkyvä Sylvi joka siis on Joosepin ja Tarmon emä, sekä Jooseppi ja Tarmo. Kimoa/kirjavaa on masentavaa harjata, lähes yhtä likaiselta se näyttää puolen tunnin hinkkaamisenkin jälkeen.


... sekä klippaamaan sen ponin. Ruutin, vaikka aluksi pitikin ottaa Syppe käsittelyyn. Ensimmäistä kertaa koskaan tuollainen oikea kone kädessä, aiempi kokemus rajoittuu siis kaniin, kahteen kissaan ja pariin koiraan. Eikä se lopputulos ole muuten ollut yhtään nättiä. No, Ruuti pääsi lähes kaikista karvoistaan, huomiselle jäi vielä pieni urakka sisältäen pään, kaksi jalkaa, mahan ja viimeistelysiistimisen. Lisäksi toki moppasin, tein iltatallin, pienensin taas vähän varusteidenpesu-urakkaani ja syötin paljon porkkanoita.

Ja tästä vielä maksetaan! Vähän, mutta silti. Nämä päivät kelpaavat kyllä, eikä ole yhtään ikävä koulun penkille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.