lauantai 17. toukokuuta 2014

Putputputputput t. pikkuputte

Tosiaan, alkuperäisenä tarkoituksenani oli olla menemättä turhaan koulupäivään, herätä suhteellisen aikaisin ja käydä ajan kanssa poneilemassa. Suomen sää päätti kuitenkin toisin, ja jäin kääntämään kylkeä puoleen päivään saakka sateen ropistessa talomme peltikattoon. Sain raahattua itseni peittojen seasta ylös, syömään, ulos ja lenkille -kirjaimellisesti. Hyppäsin veljeni pyörän kyytiin ja vinkkasin Mailalandiaan. Fiksuna tyttönä olin varustautunut vastatuuleen varsin hyvin -mutten ollut tullut ajatelleeksi, että vastatuuleen polkiessa pitää polkea lujempaa, ja täten kroppa lämmittää itse itsensä. Hikeä valuvana pääsin tallin pihaan, sillä sehän on ihan mahdottomuus höllätä vauhtia ja vähentää vaatetta. Oikeasti. Ainakin minulle. Sen jälkeen on niin hankala taas lähteä polkemaan. Hanskat sain sentään vauhdissa vetäistyä käsistä. 


Hetken hyytelömäisiä jalkoja alleni kasattuani marssin talliin ja ponin karsinalle, pyörin päättömänä kanana karsinan edustalla, kunnes kasasin itseni ja otin kasan harjoja Maikin karsinaan. Hyvä tovi meni taas karvoja irti pyöritellessä tamman venytellessä nysää kaulaansa ja ylähuultansa. Suojat eteen, päitset päähän ja matkaan. Naapuritallin kohdalla katsahdin puhelimeeni ajatuksenani laittaa Sports Tracker pyörimään, mutta huomattuani äidin soittaneen päätinkin soittaa takaisin. Puhelimeen puhuessani ihana ihana tamma tuijotti kirkkain silmin ja hörökorvin, tunki turpaansa naamaani ei missään nimessä naaman syönti tarkoituksenaan ja oli muutenkin varsin söpöllä tuulella. Puhelun päätyttyä laitoin Trackerin katsomaan reittiämme ja lähdimme matkaan. Ihan alun Maila oli supermukava ja kulki pitkällä narulla perässäni, ja vähän ehkä vierellänikin. Hiittilenkille päästyämme poni olisi halunnut mennä reippaampaa, ja alkumatka pitkästä suorasta menikin taas kävelemisen muistuttelussa. Hetken aikaa töhötettyään tamma taas rauhoittui kävelemään nätisti, ja lätäköllä pysähdyimme hetkeksi kuvailuja varten. 


Tämänkin jälkeen kävely luonnistui taas, aina raviradalle saakka, jossa ajattelin kokeilla hölkätä ponin kanssa, kun se oli niiiiiin nätisti kävellyt, ja ajattelin tamman hieman väsähtäneen. Nöyp. Possu lähti sellaista kyytiä kipittämään, ja jarruttaessa kurvasi suoraan eteeni, että päätin jättää isommat vaihteet siiheksi, että kiipeän selkään. Loppu matkan taas kävelimme, raviyrityksen jälkeen se käyntivaihde oli vielä vähän hakusessa, mutta lopulta taas sekin luonnistui. Viimeiset 12 minuuttia puhuin puhelimessa, ja olisin voinut luulla Koon olevan narun toisessa päässä -sillä erolla, että tätä vara-Koota ei tarvi missään vaiheessa hinata. Paitsi jos se jumittaa syömään... Joka tapauksessa, varsin nätisti kävelimme aina kentälle saakka, jonka kulmalle päästyämme onnistuimme säikäyttämään terapiaratsukon. Onnekseni kyseessä oli asiakas, joka pysyi kyydissä omin avuin myös ratsunsa hieman säpsähdettyä. Kentän läpi poni esitti kaikki sikailunsa, ja meinasin vajota pohjahiekkaan. "Joo kyllä mä vaadin siltä oikeesti käytöstapoja, ei meidän meno ollu tällasta metässä, kyl mä ihan ite sitä talutin eikä se mua, heh..." Poni talliin, pesupaikalle kinttujen kylmäykseen ja molempia etusia lotroteltuani päästin ponin karsinaansa imuroimaan loput päiväheinien jämät ja leipäpussini sisällön ja lähdin kotia kohti.


Kotiin päästyäni tankkasin itseni ja lähdin Kivariin. Siellä valitettavasti jumitin Veeran juttusille jo valmiiksi suhteellisen kiireisen aikataulun sisällä, ja tästä syystä myös tämänpäiväinen Koon viihdyttäminen jäi tarhassa leikkimiseen. Poni ei näyttänyt kuitenkaan valittavan, varsinkaan saatuaan uutta ruokaa verkkoihinsa, ja pääsin takaisin kotiin ja sieltä jäähallille.


Tein muuten ponille, tai ehkä kuitenkin ponikuville, oman Instagram-tilin kun haluan erottaa fangirl-minän ja ponityttö-minän, ja sen löydät ein.caramell-nimellä. Tällä hetkellä blogissa näkemätöntä materiaalia ei tuollakaan ole kuin toissapäiväisen videon verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.