maanantai 2. tammikuuta 2012

6. Pakkailuja & Mailaa

© Sofia Ahtinen

(perjantailta, hehe olen hidas postaamaan) Ensimmäinen "päiväkirja"postaus, jeij. Koota en käynyt katsomassakaan, sisko oli viimeistä päivää täällä ja hoiteli ponin. Sen sijaan menin Sofian kaveriksi katsomaan Paprun tavaroita, poni kun muuttaa huomenna. (tai siis tänään, huii) Tuleva talli on jopa tien toisessa päässä eli noin 300 metrin päässä. Vanhalle tallille jää kaikki ihanat muistot näiden vuosien ajalta, sekä Maila, ja Ruutikin. Sofia on käynyt tuolla tallilla kauemmin kuin muistankaan, kait vuodesta 2006 tai 7, ja minä useammin kuin pari kertaa vuodessa 2008 tai 9 lähtien. Nyt en jaksa käynnistää ulkoista kovalevyä ja kaivella ikivanhoja kuvia esille, koska menneiden muistelu ei tällä kertaa ollut tarkoituksena.

© itselaukaisin

En voi kuin ihmetellä sitä tavaramäärää mitä Paparazzilla on! Koon muuttokuorma olisi mahtunut jätesäkkiin, Paprulla hyvällä tuurilla kymmeneen.  Fleeceloimiakin oli varmaan kymmenen! (vrt taas vaihteeksi Koo, jolla meillä olon aikana ollut kaksi, tällä hetkellä yksi...) Tavaroiden pakkailuihin meni kuitenkin vain vajaa tunteroinen, jonka jälkeen käytävät (tai oikeastaan kuivaus- ja satulahuone) täyttyivät pusseista ja laatikoista. Tulevalle tallille vietävät tavarat vietiin traileriin, jolla ne saatiin seuraavana päivänä kätevästi kärrättyä määränpäähän. Turhat ja superpaskaiset tavarat jätettiin käytävälle, ne lähtisivät Sohville kotiin.


© Sofia Ahtinen

 Sen jälkeen Paprulle heijastimet ja päitset päälle, ja kävästiin pikakävelylenkki jonka pituus oli noin 50 metriä. Matkan aikana tapahtui kuitenkin vaikka ja mitä; näimme virtahevon, (Maili) Sohvi vedettiin lumihankeen (kiitos Papu) ja Parpu etsi lumen alta mustikanvarpuja. Parpu takaisin karsinaan, ja aloitin heinien jakamisen -teimme siis tosiaan myös iltatallin, viimeistä kertaa. Sillä välin Sohvi teki jotain mitä en muista, mutta liekö sillä väliäkään. Jaettuani heinät karsinoihin lähdimme hakemaan loputkin hevoset sisälle, ensin varsat. Terho on aivan mielettömän hidas kävelemään! Pojat yrittivät syödä meitä, Jooseppi taisi kerran kunnollakin näykkäistä. Karsinaan päästyämme yritimme saada loimia pois, mutta eihän siitä mitään tullut kun pojat halusivat vain potkia toisiaan ja jyrätä ihmisiä. Kiepautin Terhon narun kalterin ympäri, jonka seurauksena vain takapää pyöri. Rakastan hyvin käsiteltyjä ja ihmisiä kunnioittavia varsoja... Loimet saatiin pois, ja äkkiä päitset pois päästä ja tulimme pois karsinasta.

© Sofia Ahtinen

 Seuraavaksi hain Mailin, Sohvi otti Martsan. Mailalla oli mieletön kiire talliin, ja jos yritin hidastaa narusta vetämällä, tamma vain käänsi ison päänsä eteeni. Vaihdoin narun puolta tamman kaulan oikealle puolelle, jolloin pää kääntyikin oikealle -ei siis minun eteeni. Sain tamman kävelemään ehkä viisi metriä normaalia vauhtia, muuten Maikki pikakäveli. Poni syömään heiniä karsinaan, ja vielä loput elukat sisälle. Sohvi laittoi tammalaumalle päitsiä, ja minä vein ensiksi Matildan, sen jälkeen Sylvin ja lopuksi Hertan, samalla kun Sohvi toi Kikan sisälle. Hertalta loimi pois, ja hakemaan kaurat. Sohvi kun ei uskalla enää tunkea ämpäriä sellaiseen isoon kaurasäkkiin löydettyään sieltä hiiren... Sofia alkoi tekemään ruokia, ja minä lakaisin käytävää.

© Reetta Ollila

Keskeytin urheilutuokion aina, kun Sohvi oli tehnyt parit ruuat valmiiksi, ja kiikutin ne nälkäisille hevosille. Pian kaikilla poneilla oli kuppi naaman edessä, ja odottelimme että varsulit olivat omat ruokansa syöneet. Niiltä kun pitää kerätä kupit pois yöksi, ettei sorkka juutu kahvoihin. Kun kaikki oli jo tehty, kuvailimme vähän aikaa Mailaa. Hitto siitä onkin hankala saada korvat hörössä-kuva! En tiedä, milloin tulen tuon ponin seuraavan kerran näkemään -tallin omistajan viimeiset sanat Sofialle kun eivät kovin mukavat olleet...
 Sain muuten nyt tosiaan nuo 6.9.2011 otetut kuvat eräältä maastolta itselleni, aaa oli lievästi huippua!
 En muuten tiedä mitä ja mistä nuo viivat allaolevista ensimmäiseen ja viimeiseen tulevat, ja onko vika rungossa (350D) vaiko putkessa. (50mm f/1.8 II) Tulee tosiaan vain joihinkin kuvista...




© Sofia Ahtinen 30-12-2011

3 kommenttia:

  1. Maila on vielä paljon ponimpi kuin Viena! Oikeen sulosen näkönen, ulkonäkö taitaa pettää tässä(kin) tapauksessa. :D

    VastaaPoista
  2. :D Maila ON poni, säältään hyvällä tuurilla 140cm. Oli muuten hankala löytää noista n. 80 kuvasta sellaisia, joissa poni ei näytä ihmissyöjäelukalta. :)

    VastaaPoista
  3. Laita muutama sellainenkin, pliiiis! :-D
    Vienahan on iso, jos isosiskoon vertaa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.