maanantai 2. tammikuuta 2012

7. Koon vuodenvaihde & ei-niin-söpö Maila

Jatketaan lauantailta. Nyt tulee muuten vain supervanhoja kuvia, koska en ole käynyt valoisan aikaan tallilla..... viikkoihin? Heräsin liian myöhään, sillä minulla oli jopa melkein kiire illan keikan vuoksi. Pikadatailun jälkeen pääsin lähtemään tallille, jossa tuttuun tapaan siivosin karsinaa melkein tunnin, hehe. Lisää aikaa vei heinien verkottaminen, koska en halua syöttää ponille paljoa (säilö)heinää jo valmiiksi suuren mahan vuoksi, ja la-su yön ponit joutuivat oleskelemaan normaalia kauemmin sisällä. Laitoin kolme heinäverkkoa päällekkäin, ja silti verkon silmät olivat turhan suuria, plääh. Ruokien kupittaminen, harjalaukun nappaaminen mukaan ja onnistunut yritys päästä ovesta ulos ilman, että kissat karkaavat. Kello oli vähän yli neljä, ja raketit paukkuivat. Ihan kiva juttu, että niitä pommitusaikoja noudatetaan... Ensimmäisen raketin jälkeen hevoset nostivat päänsä ja katselivat sotatantereen suuntaan, sen jälkeen vain nuokkuivat ja söivät kuten ennenkin. Jouduin kävelemään aivan tarhan toiseen päähän, sillä herra Läski herra ei suostunut ottamaan askeltakaan. Päitset päähän ja laiskasti kävellen portille, jossa poniini huomasi heinätupon ja ryntäsi sen luokse, jättäen ison takamuksensa portin väliin. Maiskuttelin ponille, joka laaaaaaaaiskasti liikutti takajalkojaan muutaman askeleen, sain portin kiinni ja kävelimme tallin oven eteen harjalaukun luo. Harjailin ponia, joka ei halunnut pysyä paikallaan. Kiinnikkään sitä ei voinut laittaa, sillä jos olisi säikähtänyt rakettia, olisi nykäissyt narua, joka taas olisi kiristynyt ja tadaa, vetopaniikki. Sen jälkeen lukot olisivat pettäneet ja vauhkoontunut poni juossut pitkin kylää. Ponille pikaharjaus, jonka jälkeen katselimme muutaman ilotulitteen ja vein ihran takaisin tarhaansa.

© Reetta Ollila 06-10-2011 poniset laitumellepäästöpäivänä. Puppea melkein 
kinostaa riehua, Koo pelkää Pupua ja Aatua vanpittaa.

 Illalla, kun itse olin jo Oulussa, oli poni jätetty toivomusteni mukaan pihalle niin kauaksi aikaa, kuin tallilla on porukkaa. Oli kuulemma vähän juoskennellut jäädessään yksin rakettien paukkuessa, mutta rauhoittunut pian. Eipä tee ylimääräiset raviaskeleet yhtään pahaa tuolle! Yö meni kaikilla varsin mukavasti, eivätkä aamullakaan olleet riekkuneet.

© Reetta Ollila 06-10-2011 K-aakki lievästi etupainoisena. :(

Tänään menin tallille puoli seitsemän jälkeen, ja taas_vaihteeksi siivosin karsinaa tunteroisen. Perinteiset ruokien, heinien ja vesien laitot, kissojen rapsuttelut ja muut supertylsät. Itse asiassa koko päivä oli supertylsä, koska en tehnyt mitään. Harjailin ponin pihalla ja päästin karsinaan syömään. Tarkoitus oli ensiksi hiihtoratsastaa, mutta Sohvilla oli muita suunnitelmia, ja sen jälkeen ajattelin mennä kaulanaruratsastukselle mutta... se vähän jäi.

Ja sitten, aina niin hurmaava ja sievä ja positiivinen Maila. :)
© Sofia Ahtinen 30-12-2011

3 kommenttia:

  1. aivan mahtava blogi kertakaikkiaan! Ahmin kaikki kirjoitukset kerralla, oli niin koukuttava! :) Sulla on todella hyvä ja kiva tyyli kirjoittaa ja joillekin jutuille tuli naurettua niin että vierustoveri kattoo että nyt se saakeli sekosi lopullisesti :'D aivan mahtavaa, tahtoo lisää! :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos Mailakuvista! :-D Nyt niissä vasta onkin yhdennäköisyyttä, siskoksissa. :D

    VastaaPoista
  3. Aww kiitos hejdi, olipa mukava kommentti! :) Ja oles hyvä vaan Jessi, kovin sieviä ovat. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.