keskiviikko 4. tammikuuta 2012

8. K & vuosi 2011

Minäkin kun muutkin! Teen vuodesta 2011 vain Koo-postauksen, sillä Mailasta on niin vähän kuvia ja Pupen matka päättyi lyhyeen. Sohvi saa itse tehdä Paprusta. Tästä tulee piiiiiiitkä... (pitää vielä sanoa, että Sofia lienee Koon pääratsastaja -en siis sitä kirjaa millekkään kuulle, kun S on käynyt suurinpiirtein joka viikko. :D)

Tammikuu
Ponin toinen kokonainen kuukausi Kivarissa. Koko kuukausi lähinnä maastakäsiteltiin, Anniina kävi parit kerrat ratsastelemassa. Meillä oli lunta... Ei ole yhtään laadukasta kuvaa koko kuukaudelta, jee, koska Panasonic DMC-FZ7 jota en enää osaa/osannut käyttää.


04-01-2011 / 08-01-2011

Helmikuu
Poni alkoi kunnolla oireilla mahaansa, epäiltiin mahahaavaa. Ruokinta uusiksi, ratsastus lähes kokonaan pois. Röllin ja Koon tarhakavereiksi lisättiin Aatu ja Papi. En osannut enää käyttää kameraa ja kuvat tältäkin kuukaudelta ovat... järkyttäviä. Kävin katsomassa Rovaniemellä porokisoja! (mainitsemisen arvoinen asia kyllää) Poni täytti viistoistvee.Maaliskuu
Poni pääsi vihdoin klinikalle kolmas päivä, diagnoosina "ei mitään". Joo hei kiva juttu, hirveä operaatio ensinnäkin saada soittaa ponille aika, sen jälkeen saada poni klinikalle, ja ponilla onkin vain lihakset jumissa. :) Ratsastus aloiteltiin taas kunnolla. 31. päivä poni oli ollut papereissakin omistuksessamme puoli vuosikymmentä. Poni matkusti trailerissa öö neljä vaiko viisi kertaa kuukauden aikana, eli eniten koskaan! Käytiin raviradalla ja hiittilenkillä laukkailemassa Riina-suokin, Essin ja Anniinan kanssa. Ponilla oli myös satula selässä kolmena päivänä, wtf?!11/13-03-2011

Huhtikuu
Jatkoin edelleen maastakäsittelylinjalla, Anniina ja Reeta ratsastelivat. Poni toimi myös talutusratsuna. Sain ponin ensimmäistä kertaa juoksemaan narutta ympyrällä -ja jopa ikuistettua sen kuviinkin! Tässä vaiheessa kuviin astui myös pitkästä aikaa Canon EOS 500D. Saimme myös Anniinan koulutusköyden lainaan, hehe, se on täällä vieläkin...


21-04-2011

Toukokuu
Mitään erityisen jännää ei tapahtunut... Sain syntymäpäivälahjaksi Miialta vuolutarvikkeita, joilla pääsin leikkomaan Pupen sorkkia. Kuvat kertovat meidän hippeilleen melko useasti, maastakäsittelyä ja varusteitta ratsastelua siis. Raiskasin totaalisesti ponin jalustimet yrittäessäni maalata niitä... 500Dllä mennään edelleen.


Ylempi © Sofia Ahtinen 20-05-2011

Kesäkuu
Laitumelle! Sekä sain itselleni oman rungon, 350Dn, jolla en edelleenkään osaa kuvata. (kohisee äärettömän herkästi jne) Ehkä vuoden paras ja hirvein kuukausi. Poni pääsi (joutui, jos siltä kysytään) kahlailemaan useasti, seka sai _syödä_.


04-06-2011 (muutama tummanruunikko + prn + valkonen poni samassa kuvassa, hankalin kuvauskohde koskaan...)


07-06-2011

10-06-2011

Heinäkuu
Mitään mielenkiintoista ei tapahtunut, ponilla kävi taas vierailevia ratsastajia ja sen sellaista.18-07-2011

Elokuu
Poni alkoi hankailemaan, jee... Piitu ja Anniina kävivät pari kertaa ratsastelemassa elukalla, itse jatkoin edelleen maastakäsitellen.

© Sofia Ahtinen 27-08-2011, no animals were killed while doing this. Pituusloikkia harrastimme eräs viikko
 tasan kahdesti silkasta mielenkiinnosta, pomppasi reilun kaksi metriä ja täysin pakottamatta.05/09-08-2011

Syyskuu
Ei ole oikeastaan mitään kuvia, paitsi Henssun ottamat kahdelta päivältä... Ilmeisesti mitään erikoista ei myöskään tapahtunut, paitsi että minä ratsastin! Eikun joopas, poni vihdoin ja viimein tajusi keulimisen maastakäsin. Muut hevoset siirtyivät karsinaöihin, Koo jäi edelleen yöksi pihalle. Laidun suljettiin.© Henriikka Pekkala 09/13-09-2011

Lokakuu
Saatiin lyhytvartiset hackamoret lainaan, ja poni kävi kisoissa tekemässä ennätyksensä; 80cm kisarata, tuloksena 4vp kun Sofia ei uskaltanut laittaa ponia liikkumaan eteenpäin. Lisäksi kyseessä oli ensimmäinen ratsastuskerta hackamoreilla yksillä ohjilla. Poni kuitenkin käyttäytyi muuten viisaasti. Hmmnjaa, eipä muuta.

© Anniina Moilanen 11-10-2011, tämä on muuten täysin normaali liikutustapa meille. Miinus satula.

14-10-2011

Marraskuu
Tämä ei voi olla totta. Ei muka yhtään ainutta kuvaa ponista koko kuukaudelta! Mutta niin se vain näyttää olevan, muistikortit huutavat tyhjyyttään, ulkoiselta kovalevyltä ei löydy yhtään 2011-11-alkuista ponikansiota ja... Outoa. Marraskuussa ponilta taisi kuitenkin lähteä letti lopullisesti, ja siirryttiin irokeesimalliin. Katos kerpele, löytyihän täältä kuva! Otettu tuolla bridgellä.

10-11-2011 pari päivää parturin jälkeen. Hyi.

Joulukuu
Jee joulu! Poni siirtyi joskus ~15. päivä karsinaeläjäksi rikottuaan aidat. Tyhmä elukka kun on, ei lähtenyt edes karkuun, vaan pysyi kaatuneiden aitojen sisällä... Joululahjaksi sai kauralyhteen, jota ei ole vieläkään saanut syödä kokonaan koska iso maha, ja heppakarkkeja, joita ei ole vieläkään saanut syödä kokonaan koska iso maha. Yritimme myös ottaa ponista ja omistajastaan yhteiskuvan, jotka epäonnistuivat täydellisesti. Poniaan pelkäävä omistaja, jolla kädessä jouluomena, ja ahne poni, joka haluaa omenan -ei hyvä. Loppujen lopuksi luovutimme, ja poni sai omenansa.

24-12-2011

Erittäin mielenkiintoinen vuosi ponilla. Ensi vuoden tavoitteet laitan johonkin toiseen postaukseen, nyt pitää lähteä tallille.

3 kommenttia:

  1. http://kavioillakoparoilla.blogspot.com/2012/01/vuosi-2011-haaste.html Oli ehkä vähän yliturhaa haastaa sinut, kun näin kattava postaus oli jo, mutta mutta. :-D Ja nytpä näin kuvan karsun kynitystä tukasta, ja olen varma, että Nestan tukka saman saksinnan jälkeen näyttäisi kanssa tuolta! Ehkä se siis saa pitää liuhulettinsa ja unohdan siilitukkahaaveet... :-D

    VastaaPoista
  2. ^2012-osio on vielä tekemättä, koska en ihan oikeasti keksi mitä ihmettä teemme koko vuoden. Jatketaan samaan malliin, syödään yhdessä porkkanoita ja käydään aina joskus kävelylenkki..? Ja lihotaan... Koon tukka alkaa nyt vähitellen näyttää jopa kivalta, ja tosissani välillä mietin, että jos sen pitäisikin nysänä -kesällä kuitenkin puolet jouhista lähtee. En kuitenkaan suosittele Nestan jouhien lyhentelyä :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.