keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Ponikuvia

Kuvan ottanut Janita

Kuvan ottanut Janita

Sandran kärryloma on nyt ohi. Valjastin eilen varsin virkeän ponin aisojen väliin ja suuntasimme kohti kenttää, harjoitellaksemme viime valmennuksen juttuja. Ihan alkuun piti rällätä muutamat kierrokset ravissa ja laukassa kenttää ympäri että ponin sai jota kuinkin pysymään halutussa askellajissa. Ensiksi Janita oli kärryillä mukana, kunnes usutin rakentamaan meille tehtäviä. Kohta yhdeltä sivulta löytyikin monenlaiseen kiemurteluun ja siksakkiin soveltuva palikkamuodostelma, jota suoritimme aina nousevalla temmolla, väliin kävellen tai turhia virtoja pois laukaten. Sandra ei ollut kykeneväinen keskittymään haluamallani tavalla, joten poistuimme kentältä kohti hiittilenkkiä.


 
Kaksi ensimmäistä kuvaa ottanut Janita

Kiersimme lähes koko hiittilenkin, eli noin 3,5 kilometriä, alkupätkän laukaten ja lopun ravaillen. Tallin pihassa purimme kärryt pois, pesupaikalla loput varusteet ja hikisen ponin huuhteluun. Päästin Sandran karsinaansa syömään, jonka aikana haimme Koon harjattavaksi ja kutinatarkistukseen. Poni ei ole hangannut nyt kahteen päivään ollenkaan, kiitos suuren määrän Histeciä! Laiskuuden iskettyä nappasimme ponit mukaan ilman Koon liikutteluja ja suuntasimme kentän vierellä sijaitsevalle ruohopläntille. Ylemmälle lohkolle päästyämme laskimme ponit vapauteen, Sandra sai pitää riimun päässään oltuaan taas kerran yliaktiivinen ja vähän sillä tuulella, että saattaisi lähteä kirmailemaan.
Ja mitä vielä... Sinne jumahtivat, Sandra vähän käveleskeli, Koo vain sen mitä oli pakko ruohomättäältä toiselle tallustaa.


Koo keskeytti ruokailun tuijottaakseen traktoria, jonka aikana Sandra vielä tallasi kepin (toinen kuva) ja kyllä pientä nysvää jänskätti! Sekunnin päästä näistä kuvista poni tosin laski naamansa takaisin maahan eikä sitä enää nostanut.


Ponien laidunnettua taas hyvän tovin keräsimme ponit, riimut ja Koon loimen mukaan, ponit tarhoihin ja tytöt pyörien päälle reippailemaan kotia kohti.

4 kommenttia:

 1. Mllaiseltai Koon kesäihottuma on tänä vuonna vaikuttanut? Harja näyttää jo hyvältä ja pitkältä :) Missä vaiheessa teillä on pahin kutina alkanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä viikko sitten olin lyömässä hanskoja tiskiin, en saanut kutinakierrettä loppumaan mitenkään. Tästä muistona kaksi karvatonta länttiä otsalla, (juuri sopivasti aina otsatukan alla! :D) jotka tosin pukkaavat jo uutta karvaa. Nyt näyttää taas paremmalta kun nostin Histecin määrää, ja sitä taas nostan jos alkaa hankaamaan. Kaiken maailman ötököitä täällä on aivan järkyttävästi, polttiaisia en ole juuri bongannut mutta eiköhän niitäkin ole. Meillä pahinta aikaa on ollut syksy, sitten kun alkaa olla märkää ja polttiaisia kunnolla, sen ajan suunnittelin ihan suosiolla syöttää vaikka 15 + 15 Histeciä niin pääsee helpommalla.

   Poista
  2. Okei, eli pillerit vaikuttaa hyvin :) toimiskogan ne noille issikoille kun vaikuttavat sen verran tuskaisilta. Mutta hyvä, että teillä menee hyvin :)

   Poista
  3. Tällä hetkellä näyttää joo siltä, ettei ilman enää aleta olemaan. Kannattaa ehdottomasti kokeilla jos vaan reseptin saatte, eipä siinä mitään menetä! (paitsi rahaa, mutta sitä nyt saa upotettua terveeseenkin hevoseen... :D)

   Poista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.