lauantai 21. helmikuuta 2015

Kymmenen kännykkäkuvaa


1. Viime viikon perjantaina kävin ekstemporevierailulla Kivarissa, kun Emmi kyseli josko voisin käydä hoitamassa Baronin. Siltä päivältä kolmannentoista karsinan siivottuani poni pääsi harjailun kautta kävelylle, joka olikin ponin mielestä hurjan jännää!


2. Keskiviikkona kävin myöskin ekstemporeratsastuksella Sypellä. Kalenteriin oli merkattu juoksutus, mutta kentän ollessa huonokuntoinen päädyinkin satuloimaan ponin ja suuntasimme metsään, jota pitkin olin aiemmin tallille juossut ja tiesin sen olevan laukkakunnossa. Ja olihan poni mielissään! Korvat höröllä kirmasi menemään.


3. Samaiselle päivälle oli merkitty myös Pikkuveli-suomenhevosruunan juoksutus, mutta taas koin parhaaksi vaihtoehdoksi lähteä metsärälläilylle. Ja tämä hevonen se vasta olikin innoissaan! Aiemmalla reissulla oli jo valunut kyyneleet silmistä, nyt piti tarrata kypärästä (joka on ennemmin pieni kuin iso) kiinni ettei se jää matkalle. Ja olihan seuraavanakin päivänä niin raukea ja rauhallinen hevonen terapioissa!


4. Ja jottei takalistoa turhan helpolla päästettäisi, pääsi Koo ja Sandra ensimmäistä kertaa koskaan yhteislenkille tällaisella muodostelmalla. Ilman ruumiita selvittiin, ja alkutakkuilujen jälkeen reissu menikin varsin nätisti. Tempo oli kuitenkin huomattavasti aiempia hitaampi.


5. Päivän liikuttelut vielä varustein; Sypen, PV'n ja Koon suojat, sekä kaikkien suitset. Milloin viimeksi olen ratsastanut kolme hevosta saman päivän aikana? Ehkä kolme vuotta sitten. Milloin viimeksi olen liikuttanut neljä hevosta saman päivän aikana? En koskaan.


6. Torstaina Koolla oli kengitys. Jälleen varsin kiltti poni ja rauhallinen sekä kaikin puolin asiallinen kengittäjä. Samat kengät, hokit ja tilsakumit menivät edelleen. Eikä muuten tarvinnut edes itse huolehtia kengityksestä, kun edellisenä päivänä tuli viestiä että kulkee meidän tallin ohi, tarviiko lyhennystä.


7. Uudelleenkiinnitetyt kengät piti tietenkin käydä heti koeajamassa -tuo pystyynkuollut vanha ruuna oli pelkkä muisto vain. Koo on kuitenkin koeajamistani ehdottomasti paras maastoratsu jarrujensa tähden, ei tarvi kuin sanoa "hyyväää" ja poni hidastaa täydestäkin laukasta.


8. Myös Ruuti-poni pääsi pyrähtelemään puskiin, tällä kertaa en jaksanut lainaratsullekaan satulaa laittaa. Kyllä noillakin jaloilla pääsee aivan tajutonta vauhtia!


9. Maikin kanssa puuhastelu on viimeaikoina ollut lähinnä karvojen nyhtämistä -tamma vaihtaa kesäkarvaan kunnon tohinalla, harjaussession jälkeen koko karsina on vuorattu punaisin karvoin.


10. Torstaille mahtui vielä yksi maastoilu Bonazalla. Eipä näitä (Koo, Syppe ja Bonde) 19-vuotiaksi todellakaan uskoisi, sellaista oli meno tälläkin. Bonde kävikin itse asiassa pisimmän reissun kun mitään kiirettä ei ollut ja ponilta taas menohaluja löytyi vähän liiaksikin. Vaan nyt on taas tuuletettu niin kuskin kuin kopotienkin korvienväliä, ja taas maittaa tavallinen työnteko luultavasti jokaiselle -ainakin hetkeksi. Mikään normaaliviikko tämä ei todellakaan ollut, työnkuvaani kuuluu tavallisesti lähinnä Maikin liikauttelu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.