perjantai 13. helmikuuta 2015

K(eisari)n uudet vaatteet

Vuoden alussa lähetin kaulakappaleellisen, vuorettoman ja kymmenen senttiä liian lyhyen Horseware Amigo-sadetakin uuteen kotiinsa. Etsiskelin käytettynä moista tai kevyesti topattua koossa isompana, surkealla menestyksellä. Eikä kyllä itse asiassa alle kahdensadan hintaluokasta löytynyt uutenakaan! Lopulta luovutin ja kerroin kelpuuttavani muutkin merkit. Sähköpostiin tuli tarjous loimesta, jota olen jo ainakin vuoden päivät katsellut ja muutamaan otteeseen ostoskoriinkin klikannut, vaan en ollut saanut aikaiseksi tilata. Kävi vielä niin hyvä tuuri, että loimen koko ja väri olivat juuri oikeat!


Tiistaina hain postista Equitare Sweden Model-takin, jota on Bucas-kopioksi kutsuttu ja kovin kehuttu. Muotoilu on kyllä oikeasti identtinen Bucasin loimien kanssa, kuin myös kiinnitykset; niin etusoljet kuin kaulakappaleen kiinnityskin. Itselleni ei tosin tullut mielen viereenkään, että muutaman kerran käytetyn 135-senttisen loimen kanssa mukana tuleva käyttämätön kaulakappale olisi L-kokoa. Kotona pussin avattuani katselin, että mahtoi Kopoti saada kaulateltan, vaan ihmeen hyvin tuo jättisuuri kaulakappale ponille sopii!


Istuvuus ei Koon päällä yllä Horsewaren tasolle. Kasvuvaraa on, tälle 19-vuotiaalle ruunalle, oikeastaan joka suuntaan, ja etenkin edestä loimi on melkoisen väljä. Toisaalta kokoa pienempi olisi luultavasti liian lyhyt. Eurohuntereihin tai TuffRideriin verrattuna tämä sopii Koon kropalle huomattavasti paremmin.


Jätin ponin keskiviikon ja torstain väliseksi yöksi kovaan tuuleen tämän takin kanssa, varsinaisen istuvuuden näin siis torstaina kun poni oli tämä päällä piehtaroinut sekä jumppaillut yön ja aamupäivän. Tai olisin nähnyt, tarhassa minua tervehti nimittäin tämänlainen sankari:


On muuten ainoita kuvia, mihin kaikki pojat ovat mahtuneet kerralla. Ja heti näin edustava! Mutta joo. En todellakaan tiedä miten tuossa on onnistuttu. Jalkaremmit olivat auenneet (mahan puolelta) mutta muut kiinnitykset edelleen asiallisesti kiinni -eikä siis myöskään jalkaremmit, niiden lukot tai edes D-renkaat olleet hajonneet. Pelkäsin, että taitoksen sisältä löytyy täysin riekaleina oleva loimi, vaan ei, vähän likainen vain maassa laahaamisen jälkeen. Hevoset oli juotettu ja ruokittu 1-2 aikaan, tämä kuva on otettu ennen neljää. Mysteeri jäi tällä kertaa selvittämättä, vaan jonkin sortin häntäremmin poni kyllä saa... Niin, ja lavoilta ei loimi ainakaan hangannut, ainuttakaan katkennutta karvaa ei näkynyt!

4 kommenttia:

  1. Oi ko määki oisin halunnu Lillerille punaisen! On komea!



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä aivan ihana! En saanu väriä edes ihan oikein näihin kuviin, mutta just täydellisen kirkkaantummanpunanen. Ainakin vielä... :D

      Poista
  2. Googlella löysin blogiisi ja pakko kysyä, että onko tuo loimi mitä bucas-kopioksi sanoit, niin kaula-aukoltaan yhtä kapea?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.