sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Pakkaspäivä

Tälle viikolle on ainakin näillä leveyksillä osunut useampi varsin kireä pakkaspäivä -tänäänkin tallille aamuseitsemän aikaan kävelemään lähdessäni kurkkasin mittaria, joka näytti -27 astetta. Matkalla jouduin kuitenkin vähän väliä vähentämään vaatetusta tai pysähtymään lämpötilaani tasatakseni, olisihan se kumma jos jo seitsemässätoista vuodessa osaisi pukeutua sopivasti. Ponilla ei moista ongelmaa ole, sen kun pörhistää turkkia pörrölleen ja mussuttaa enemmän heinää elohopean tipahtaessa alemmas! Muut hevoset ovat olleet tallinsulatustalkoissa ja popsineet kortta karsinoissaan, vaan Koo on saanut tästä vapautuksen. Ruunan karsina on tallin "eteisessä", jonka lämpötila ei ole kuin muutaman asteen korkeammalla kuin ulkona. Tämä taas aiheuttaa muuan jäätymisongelmaa, mutta purujen koppuroituminen korjaantui vaihtamalla Kookin oljille (poni kiittää, karsinansiivoajat eivät...) ja vesikuppi on pysynyt paremmin sulana, kun vesi laitetaan lämpimähkönä illalla ja kupissa pyörii tennispallo. Vaan jaksan kyllä edelleen haaveilla SULA-kupeista, karsinaan ja tarhaan omistaan. Haaveeksi jääkööt, ellei lottovoittoa satu kohdalle.

En tykkää, en kato kameraan!

Tämänpäiväiset suunnitelmat ehtivät taas vaihtua pariin otteeseen, mutta lopulta juoksin lumisateen läpi viimeisten päivänvalonrippeiden aikaan ponin tarhaan -juuri päiväheinien jälkeen siis. Haaveenani oli ne niiin söpöt huurreponikuvat, ja haaveeksi jäivät! Koo ei nimittäin pahemmin siloposkiinsa kuuraa kerää, ja jos kerääkin, olen joko minä tai heinäkasa huomattavasti poseeraamista kiinnostavempia. Olen saanut noottia jatkuvasta pääkuvien viljelemisestä, ja päätinkin tänään ottaa härkää sarvista ja pyöräyttää ponin ympärilleni juoksemaan. Kyllähän tuosta otuksesta huomaa, että se olisi mieluummin jossain muualla (heinäkasalla) kuin kipittelemässä typerää ympyrää... Edellispäivän liitokavioilut olivat selvästi jääneet illalla sinne kentälle, niin nätisti lensi menemään, ja nyt vain löntysti juuri ja juuri raviksi tunnistettavaa askellajia.

En tykkää, en halua juosta!

En tykkää, en halua poseerata!

No mutta, en lannistu! Kyllä vielä tänä talvena saan harmaapartakuvia tästä ponista, ihan varmasti! Muuan Santeri kerää kyllä komeat kuurat itseensä selkää myöten, vaan eipä tuossa valkoisessa karvassa sellainen näy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.