tiistai 16. joulukuuta 2014

Naruriimut vertailussa"Koolla" alkaa olla jo aika kattava valikoima naruriimuja ja pari koulutusköyttäkin, vaikka yksi riimuista onkin liian pieni eikä sillä edes pahemmin (naru)riimuja käytetäkään. Mutta hurja poni on hyvä syy hamstrata lisää noita ihania vermeitä! Niin, ja Koohan toki lainaa niitä mielellään muillekin.


Toukokuu 2011 kera lainaköyden (DD) riimu lievästi valuneena...

Ensimmäisenä on Koon entisiltä omistajilta muun tavarapaljouden seassa ostettu naruriimu, joka on Börjesin vanhaa mallia. Nykyään Börjesillä myydään tätä, joka on huomattavasti pehmeämpää ja paksumpaa köyttä. Silloin kun tämä meidän riimu löytyi vielä verkkokaupasta (ottakaatte huomioon, että Koo siirtyi meidän omistukseen alkuvuonna 2006, ja olen nähnyt kuvia ponista muutamia vuosia aiemmin tuon riimun kanssa) oli tällä hintaa 2,90€. Erittäin edullinen tuote siis, ja hinta-laatu -suhde on oikeastaan erinomainen. Jämäköin halpisnaruriimu jota olen koskaan hiplannut, ja uskokaa tai älkää, niitä on kymmeniä. Kyseinen riimu on onesize-tuote, en tiedä ovatko edelliset omistajat solmuja siirrelleet, mutta cob-päiselle Koolle varsin sopivan kokoinen. Tämän olen aina pessyt pesukoneessa, jossa solmut löystyvät huomattavasti, ja niitä saakin kiristellä ja köysiä vedellä aina pesun jälkeen.


Toisena on blogissa eniten esillä ollut, eli Silvertipin turkoosi M-koon riimu sekä Double Diamondin koulutusköysi, kolmantena Double Diamondin musta cob-koon riimu ja viimeisenä Silvertipin lime S-koon riimu kera samanvärisen ja -merkkisen köyden. Riimujen hinnat ovat lähes samat. Double Diamond on hitusen Silvertipiä jämäkämpi, mutta Silvertipin värivalikoima on loistava. Koko STn M'llä ja DDn cobilla on sama turparemmiä lukuunottamatta, joka STissä on huomattavasti isompi; DDn cobissa ja STn S'ssä on sama turvanympärys. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että narua ravistellessa Silvertip heiluu päässä Double Diamondia enemmän, ellei kyseessä ole erittäin paksulla turvalla varustettu hevonen. Koon kanssa tällä ei ole mitään merkitystä sen toimiessa niin pienellä paineella, eikä Mailankaan, kun se ei toimi millään narunravistelupaineella. Jämäkkyydessä en ole huomannut käytössä eroa, (mutta kuten edellä on todettu, tämänhetkinen cob-päällä varustettu testiryhmäni on tähän huono) ja molempien solmut, muoto ja väri säilyvät täydellisesti pyykkikoneessakin.


Köydet sitten... DD painaa huomattavasti enemmän. En muistanut punnita köysiä ennen tallille vientiä, mutta ero on siis oikeasti huomattava. ST painaa myös selvästi normaalia puuvilla- tai salmiakkiriimunnarua enemmän, eikä silläkään ole ongelmia tuottaa tasaista rytmistä painetta. Materiaaliltaan sekä hinnaltaan ST vie näiden vertailussa ehdottomasti ykkössijan. ST on läpikotaisin polyesteriä, DD on dacronia polyestersisuksella. Dacron kerää kaiken lian (tipautin köyden metsässä maahan Koota kuvaillessani ja se imaisi itseensä kaikki lähineliökilometrin havunneulat, eikä meinanut millään päästää niistä irti) ja polttaa hanskatonta kättä, siinä missä polyester on liukas ja lähes roskia hylkivä solmun jälkeistä tupsua lukuunottamatta.


Summa summarum, riimujen hinta-laatu -suhde on molemmissa sama eli loistava, köysissä on enemmän eroja -myös hinnassa. Omasta mielestäni DDn köysi on reilusti ylihinnoiteltu. Noita halpiksia en voi suositella oikeaan käyttöön, tuo omani on vielä ihan käypä, mutta oikeasti jokainen muu mitä olen hiplannut on ollut pehmeä, venyvä tai muuten täysin ryhditön tai näiden yhdistelmä -ja yleensä niiden solmut ovat aivan kummallisissa paikoissa. Itse olen tosiaan ostanut kaikki käytettynä sillä kierrätys kunniaan, ja sattumoisin on näitä tilaisuuksia eteeni tullut. Turkoosi ST + DD-köysi -setti on kaveriltani, (entinen Raudattomasti-blogi) musta DD Facebookin heppakirppikseltä, ja limet ovat Rohanin ja Nemon vanhoja. Second hand shoppingin huomaa toki myös värivalinnoista, noista ainoa käytännöllinen kun on tuo musta riimu. Jota en ole koskaan käyttänyt, kun siihen ei ole köyttä. Olen maaninen naruriimujen pesijä (Ja aina pesukoneessa! Käsin ei noita kirkkaaksi saa, pinttyy vaan pahemmin.) ja riimuni ovat täten harvinaisen limejä taikka turkooseja, mutta musta on niin vaivaton. Jaksan silti haaveilla mm. pinkistä Silvertipistä, mutta ensimmäisenä tilaukseen lähtee kyllä saman merkkinen punainen riimu ja musta köysi -Koolle kerrankin jotain ihan omassa värissään! Että jos jollain on kyseisenlainen setti ylimääräisenä, tai edes puolet siitä, niin täällä olisi koti tarjolla -edelleenkin kierrätys kunniaan! ;) (Vaan ei siinä, tarjoan kyllä kodin muillekin merkkivermeille [Silvertip tai Double Diamond] jos summasta pääsemme sopuun.)

6 kommenttia:

 1. Aivan ihanat tuo turkoosi ja lime! Olen haaveillut kunnon naruriimusta, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi ostaa. Kunhan rahatilanne vähän paranee, niin turkoosi naruriimu on ehdottomasti ostoslistalla!

  Unelmien musta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Albertille turkoosi riimu sopiskin ihan hirmu hyvin! Mä vähän haaveilen Sandralle turkoosista tai jostain kirkkaansinisestäkin, vähän tuon silmien värisestä, mutta nyt saa kyllä pärjätä vihreällä. Ainakin siihen saakka, että Koo on saanut punaisensa! :D

   Poista
  2. Oon vähän sillain huomaamatta keräilly Albertille turkooseja kamoja, joten sinänsä tuo turkoosi naruriimu olisi huippu!

   On tuo vihreäkin silti niin ihanan värinen. Nyt kun omistan varsan, niin eikö sille ole soveliasta hamstrata vaikka naruriimuja sen sijaan, että ostan satulahuopia odottamaan tulevaisuutta? :D Tuo onkin kätevä että Silvertipin sivuilla on ilmoitettu kokojen mitat sentteinä, saa varmemmin sopivan kokoisen.

   Poista
  3. Naruriimuja joka koossa kaikissa väreissä -miks ei? :D Ja siis niistä pieneksi jääneistähän ei kannata luopua, tiedä vaikka joskus tulee taas käyttöä. Tai nuohan menee vaikka olohuoneen seinäkoristeina. ;) Musta hevonen on kyllä kiva, kun niille käy oikeestaan mikä tahansa väri, ja kirkkaat oikein loistaa edukseen!

   Poista
 2. Meillä tuo Silvertip turkoosina naruineen ja on ihan paras kyllä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.