lauantai 15. kesäkuuta 2013

Valmiina lähtöön, yy kaa koo nee vii kuu!

Huli ei lähde mukaan.

Vinkka puhdistettu ja purutettu.
Mukaanlähtevät (mm. paaaaaljon heinää) tavarat kannettu.

Poni märkä + yöksi luvattu sadetta --> ihis ja sadeloimi, toivottavasti
se on vielä aamulla hengissä tuon loimivuoren alla...

Poni pesty ja tuplaloimitettu.
Heinät pussitettu, tuoreet niitetty.

Kuljetuspäitset + lastausliina, kuljetussuojat sekä ponnyn aamuruuat.

Kuljetussuojat pyyhitty pölyistä ja kannettu ihmisten ilmoille.
Nahkapäitset sekä edustusvermeet pesty.
Ehkä me ollaan nyt valmiita huomiselle?

Palleroporonjäkälä iltaruuilla.

Lastaus pelottaa normaalia(kin) enemmän, sillä käytössämme on tällä kertaa ponille täysin vieras, Emmin ja perheensä koppi. Ja koko päivä pelottaa ihan pirusti, tai ehkä jännittää, tai en tiedä. Pelottaa. Mihin olemme sitten matkalla? No Ruukkiin, EASEL-Horse Training-kurssille demoilemaan. Aaapuuuaaa!

Saa nähdä, montako tuntia saan nukuttua. Ja kuuden tunnin päästä pitäisi olla harjaamassa kaakkia edustuskuntoon, siitä puolen tunnin päästä lastaamassa elukkaa kyytiin, iik! Kaikista parasta on, että tuo atanan eläin on ollut harvinaisen kamala viime päivinä -jotain mr. Koon käytöksestä kertoo se, että hän päätti potkaista minua mahaan ensimmäistä kertaa näiden seitsemän vuoden aikana. Toisaalta taas eilen se oli aivan ihana puspusnallekarkki...

Meikäläiselle lisästressiä aiheuttaa se, etten tiedä riittääkö nuo heinät ponille koko päiväksi, sillä tuo on ollut säännöstelyllä heinällä viimeksi vuosi sitten -ja silloinkin laumatarhauksessa, eli minulla ei ole hajuakaan, miten paljon tuo vetelee heinää naamaansa noin 12 tunnin aikana. Niin, ja se, että poni ei ole puoleen vuoteen ollut karsinassa yli tuntia kerrallaan, ja huomenna hänen tulisi viettää valjaskatoskarsinassa ainakin teoriaosuuden ajan, eli jotain 2,5 tuntia. Tämän jälkeen on onneksi tunnin ruokatauko ennen hevosten maneesiinottoa, jonka ajan tulen varmaan roikkumaan ponin narussa, ettei sen tarvi kököttää pienessä kopissa. Saa nähdä montako seinää on vielä pystyssä, ja montako miljoonaa kierrosta poni on ehtinyt boksissaan pyöriä teorioiden aikana...

Sunnuntaille poni ei pääse mukaan kuljetusongelmien vuoksi, mutta itse menen tällöinkin kuuntelemaan ja katsomaan.

Ainiin, tänään loppui kahden viikon kesätyöni, jes! En olisikaan jaksanut enää yhtään aamutallia. (ja huomenna silti puoli seitsemäksi tallille, öh..?)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.