sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Lomaponny


Viimeiset kaksi päivää ovat olleet varsin hyviä. Ponin jalat ovat olleet suoremmassa, eikä se ole nostellut niitä muuta kuin kavioita letkuttaessani. Myös ylhäälläpitoaika on ollut pidempi kuin esimerkiksi vuolupäivänä. Poni on ollut pirteämmän näköinen katseeltaankin, kävellyt reippaammin, eikä ole vältellyt tiukkia käännöksiä esimerkiksi tallin käytävältä poistuessa. (90 asteen kulma hoitopaikalta käytävälle, ja samantien toinen käännös käytävältä ulko-ovelle vievälle käytävälle ja siitä pihalle) Mikä parasta, viimeiset kaksi päivää ovat olleet huomattavasti aiempia lämpimempiä -myös alkukesä oli varsin lämmin. Nyt kylmällä jaksolla jalat ovat alkaneet temppuilemaan, ja kylmä on tosiaan pahaksi nivelrikolle.... Jes... Tänään nappasin voikukan käteeni, ja nostin käden ylös -tarhassa vapaana poni loikkasi suoraan takajaloilleen, kuten kuuluukin. Ei se ilmeisesti hirmu kipeä ole, edes tuo ahne pallero ei niin possu ole, että ruuan eteen satuttaisi itseään. Ja yleensä tuota on pitänyt vähän kannustaa keulimaan, mutta ei nyt.


Tähän postaukseen sain nyt nuo kuvat koneelle saakka! Kävimme tosiaan 11. päivä Ellin ja Sypen kanssa kolmen-neljän tunnin seikkailumaastossa Takkurannalla, ja oli niiiiin kivaa! Välillä törmäsimme tähän keskellä ei-mitään (metsää) olevaan niittyyn, jossa päästin ponin hengähtämään todellakin ansaitulle lepo- ja tankkaustauolle. Oli kyllä mukavaa käydä piitkästä aikaa jossain muuallakin kuin Virpiniemessä, Hevosenkengällä tai läheisessä pikkumetsässä. Koo näyttää muuten ihan hirmu takakorkealta tuossa kuvassa, tosi edustavahan tuo on muutenkin... Mutta se on söpö, ja niin mielissään päästyään syömään!


Niinjoo, edellisen postauksen kuvien kavioiden vuoluväli oli viisi vuorokautta...

2 kommenttia:

  1. Jee mun eka arvaus eli viikko meni aika lähelle, mut sit jo hoppuilin että oisko sittenkin kaks viikkoo XD. No joo mut jos noi on 5 päivää sitten vuoltu ni alan uskoa että meilläkin se kasvaa silmissä, aina nimittäin kun yritän pian vuolun jälkeen kuvata niitä niin katon että hitto miten paljon seinää, TAASKO pitäs raspata. Ja missä välissä jaksaa vuolla mitään muuta kun pitäs kokoajan olla raspaamassa XD

    VastaaPoista
  2. No joo, tosi ärsyttävää ku menee tallille ilman kameraa, on just vuolufiiliksissä, vuolee ne kivoiks, ja heti seuraavana päivänä ne on ihan käsiin levinneet, tai ainaki sen näköset!! Sit pitää yrittää tuolla surkkukännykällä jotain räpsiä, mut eihän siitä tuu sit yhhtään mitään... No niinpä, jotku kantakulmat nyt menee vielä siinä raspauksen yhteydessä ku se oo ku yks puukonnykäsy, mutta siis joku säde... Se on ollu niiin huonolla hoidolla nyt viime ajat että huhhuh! Talvi tule jo, vähän ees hillittee tuota kavionkasvua...
    Tuntuu, että tallipäivät koostuu nykyään tasan kavioden raspauksesta ja pesusta... :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.