torstai 30. toukokuuta 2013

Iisalmi kansallinen 25. - 26.5. 1/3

Tämä tulee nyt kolmessa osassa, koska pidän maksimikuvamääränä kymmentä per postaus sujuvan latauksen vuoksi, ja tältä viikonlopulta on niin paljon kuvia että jee.


Aloittakaamme perjantaista. Kävin päivästä hoitamassa Koon ja lähdin Sofialle. Melko pian lähdimmekin jo pesemään Paprua ja pakkaamaan loppuja tavaroita kyytiin. Kuten aina, Sofia huolehti ponista ja minä kuskasin heiniä ja puruja traileriin, tarkistin kuudenteen kertaan että kaikki tavarat ovat mukana ja sensellaista.Sofian vanhemmat tulivat tallille muistaakseni kuuden aikaan, jolloin laitettiin vinkka auton perään, kisakaapit sun muut traileriin ja lopulta ponikin kyytiin. Matka kohti Iisalmea alkoi. Reilun kahdensadan kilometri Savoon sujui nopeasti kera yhden Herburger-pysähdyksen ja videokameralla leikkimisten.


Perille vähän yhdeksän jälkeen päästyämme etsimme vanhan mallisen tilapäiskarsinan numero 36, joka oli varattu Paprulle. Jäimme Sofian äidin kanssa levittelemään purupaalia nurmipedille, ja Sofia ja isänsä purkivat kirjavan kyydistä ja Sofia alkoi vetristämään ponin jalkoja. Sofian vanhemmat juoksivat hakemaan mökkimme avaimen, ja minä aloitin kantamaan vinkasta ponin tavaroita jaban eteen. Kun kaikki tavarat oli purettu ja ponia kävelytelty, pääsi kirjava syömään jabastaan kaiken vihreän mitä löysi.Lähdimme Sofian kanssa vähän katselemaan paikkoja ja etsimme mökkimme, numerolla 15. Kyseessä oli vähän leikkimökkiä suurempi leirintäaluekoppero, jossa oli kaksi pitkää sänkyä päällekäin, pöytä ja pari tuolia, jääkaappi sekä patteri. Ja kaksi pientä ikkunaa. Luksusta, eikun... Varasimme sänkymme, purimme vähän kasseja, kävimme etsimässä paikan vapaana juoksevan supersöpön vuohen ja lähdimme takaisin Paprun luo.


Papu pääsi nyt pidemmälle kävelylle kera kameran, jolta suurin osa näistä kuvista onkin otettu. Ruokimme ja ötökkäloimitimme ja -myrkytimme ponin ja jätimme sen mussuttamaan sekä kuivaa että tuoretta heinää. Illasta kävimme vielä heittämässä ponille tallitoppaloimen päälle lämpötilan ollessa melko lähellä nollaa kera järjettömän kosteuden.
Nuo pätkät on siis kaikki paitsi viimeiset esteloikkimiset perjantailta, ja osittain vähän väärässä järjestyksessä, muttajoo. Tollasta meininkiä matkalla!

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.