maanantai 11. maaliskuuta 2013

Reiki-hoito

Raahasin itseni, Yodan ja kameran tallille varttia vaille neljän aikoihin. Heti ensimmäisenä poni pääsi talliin yksityiselle hoitopaikalleen kaviopyykille. Ehdin juuri vaahdottaa Pioneerin saippuan joka koipeen, kun Yoda aloitti järkyttävän vahtiräkytyksensä. (Yoda on koira näin ihan btw.) Menin etuovelle Jannea vastaan ja näytin hoidettavan ponin sijainnin. Janne kyseli ponin ikää ja nimeä antaen Möhkiksen tutustua häneen, jonka jälkeen siirtyi ponin vierelle ja aloitti otsachakrasta, jonka aikana poni meni sivusta seuraajan silmin ikäänkuin... lievään transsiin? Pelottavaa. Suupielet, turpatuntokarvat, silmät nykivät ja alahuuli väpätti silmien ollessa samalla puoliummessa ponin pitäessä päätään melko matalalla. Kyseessähän on siis arempi elukka, joka ei normaalisti anna kenenkään vieraan koskea päähänsä... Tätä transsitilaa aiemmin poni haukotteli makeasti useaan otteeseen.
  Otsalta seuraava kohta oli ryntäillä, sydänchakra. Siihen koskettaessa poni alkoi viskoa päätään ja osoitti mieltään -jota se taas ei tee noin vahvasti kenellekään muulle kuin minulle. Ja ilmeisesti Jannelle... Hoito tuosta kohti keskeytettiin, tilanne rauhoitettiin ja Janne piti kättään suurinpiirtein ponin sään kohdalla, Solar Pexus-chakran kohdalla. Siitä kädet liikkuivat taas ryntäille, siitä vasempaan etujalkaan, jonka jälkeen mahan alle. Tällöin poni alkoi taas vähän viuhtoa jaloillaan, muttei pahasti. Samalla sen maha alkoi murisemaan ihan järkyttävästi, olin ehkä viiden metrin päässä ja kuulin selvästi. Kuulemma kuuluu asiaan, reiki kun nopeuttaa aineenvaihduntaa. Janne teki saman huomion kuin minäkin; poni aristaa etenkin vasenta takajalkaansa mahan huonoina päivinä, kuten tänään. Se voi kuulemma johtua turvotuksesta, jota ponin vatsassa oli selvästi. Pitänee saada lopetettua säilön syöttö ja siirtyä kokonaan kuivaheinään... "Alavatsassa", jossain ööh kupeen kohdalla? oli myös lämpöä, joka johtunee joko tuosta turvotuksesta, tai ponilla on (suolistossa?) tulehdus.
  Vasemman puolen hoidettuaan Janne siirtyi ponin oikealle puolelle, taas aloittaen otsasta ryntäille, ja siitä mahan alle. Oudoin tällä puolella oli, kun Janne piti käsiään ponin mahalla, ja poni hakkasi raivokkaasti takajaloillaan maahan, luimi ja mulkoili sivuille. Ihan hetkessä poni seisoikin neljällä jalalla, kaula suorana ja alkoi laskea päätään. WTF?! Ei se normaalisti tuollaista tee, vaan tarvittaessa haukkaa takista tai housuista palasen jos tyhmä ihminen ei tajua lopettaa kiusaamista. Tässä vaiheessa Veerakin oli ajautunut tallille, ja näki itse saman ja ihmetteli-tämä ei siis ainakaan voinut olla minun kuvitelmaani koska haluan uskoa reikiin. Todellisuudessahan minulla ei ollut mitään odotuksia, mutta halusin vain kokeilla koska on ihan okei olla hörhö ja täysin seonnut... Tuon jälkeen, huolimatta melkoisesta häiriöstä tallissa (neljä yläasteikäistä lisäkseni, Syppe, sekä edestakaisin liikkuvat kottikärryt + räkyttävä koira) poni edelleen nyki ja... säpsyi? melkoisesti, muttei enää vajonnut niin ajatuksiinsa kuin alussa.
  Hoidon jälkeen poni oli ihan pöllähtäneen oloinen, kuin olisi enemmänkin pilveä poltellut. (:D) Tai rauhoitusaineesta herännyt. Todella outo kuitenkin, vähän... haahuileva? Derpattuani hetken sain hoidon maksettua, ja poni pääsi Papin luo tarhaan. Papi tutki Koon normaalia tarkemmin ja haisteli nimenomaan sen mahaa ja sen jälkeen päästi ponin liikkumaan vapaasti. Outoa. Sypen reaktiota en tiedä, Syppe meni siis takaisin tarhaan käytyään liikutuksessa ehkä noin tunnin päästä Möhkiksen tarhaanpaluusta.

En todellakaan tiedä mitä ajatella tästä. Jotain siinä tapahtui, aivan varmasti, tuo ei nimittäin todellakaan ole Koon tapaista. Auttoiko tämä mahakipuihin? Sitä en tiedä, ei poni ainakaan niin tappomeiningillä ollut kuin joskus. Saa nähdä reaktion huomenna...

Keskiviikkona pääsen muuten tutustelemaan kunnolla tallimme uuteen ponitulokkaaseen, Baron-new forest-ruunaan. Kyseessä on siis minun tulkintojeni mukaan ihmisiin ja hevosiin luottamaton ruunikko, jota yritän tasapainottaa edes sen verran, ettei se kokisi jokaista ihmistä ja hevosta uhkanaan, ja sitä olisi jokaisen tallilaisen turvallista käsitellä. Ponihan oli tosiaan eräs ilta alkanut latomaan takasillaan suoraan iltatallintekijää kohti hänen hakiessaan ponia sisälle, eikä se normioloissakaan turhia ihmistä kuuntele vaan voi surutta jyrätä päältä.

Pahoitteluni täysin kuvattomasta postauksesta, en saanutkaan aikaiseksi ottaa edes videota kun aika menikin niin nopeasti ja halusin tarkkailla täysillä ponin reaktioita.

4 kommenttia:

 1. "(Yoda on koira näin ihan btw.)"

  X------------------D

  mut hope so että tehos!

  VastaaPoista
 2. No sitä tiiä vaikka joku luulis et kuljetan vihreetä avaruusoliota mukana!!11
  Toivokaamme näin varpaat ristissä...

  VastaaPoista
 3. Himmeliä! 8o

  Mä kävin Katja Vanhatalon valmennuksessa kuunteluoppilaana ja se kans jotenki "avasi" niitä hevosia vähän tollee reikityyliin. Oli tosi outoa, kun ei se mun mielestä tehny muuta kuin piti käsiä eri kohdissa hevosia ja osa hevosista taisteli vastaan tosi ärhäkästikin. Kaikki oli kuitenkin tosi onnellisia ja niin rakastuneita Katjaan hoidon jälkeen, että sydäntä särki.

  Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa...

  VastaaPoista
 4. Sanopas muuta!

  Huh, ihan mielettömän outoa. En vieläkään tiedä mitä ajatella tästä, enkä valitettavasti tajunnu tänään kokeilla ponin mahaa kun kävin sitä vaan taputtelemassa ja ruokkimassa. :<

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.