maanantai 18. maaliskuuta 2013

DIY sidepull & otsapanta

Möhkiksellä kun ei noita hackamoreja tarvita kuin hiihtoratsastusmaastoissa sekä esteillä, (plus Sofia tykkää tuupatessakin ainakin yläohjasta, että saa pienenpienillä avuilla ponin kuulolle) päätin viritellä niiden tilalle sidepullin, joka taas toimii kaikissa tilanteissa. Kyseessä on ehkä... neljäs? saippariviritelmämme, huomattavasti siisteimmän näköinen. Tosin nuo renkaat, jotka ovat siis vanhoista riimuista ja sen jälkeen kaulanaruissa olleina, ovat hieman kuluneet...

Jälkeen

Ennen

Sen lisäksi sain vihdoin aikaiseksi viritellä jotain tuon ylilyhyen otsapannan tilalle -entisessä elämässään koiran puolikuristavana ketjupantana toiminut systeemi hajoitettiin paloiksi, ja tuo kaksikerroksinen osuus päätyi ponin otsalle kera kanttinauhapätkien. (koska nahka on murha!!1 Ei vaan, meidän [teko]nahkavarastot ovat kadonneet jonnekin. Enkä kyllä olisi tuota jaksanut käsin väkertää... Ei sillä, olisi kiva leikkiä vegaania ja luopua nahkavarusteista, mutta ei tällä kukkarolla.) Otsapanta on muuten jättebra, mutta se ei ihan mielettömän hyvin sovi Koolle, ainakaan talvikarvassa, ja siihen pitää viritellä systeemit, ettei se valahda alaspäin. Mutta eipähän ainakaan enää ole liian lyhyt! Uudet suitset pitäisi kyllä oikeasti saada -mutta ei tällä kukkarolla, vieläkään. Niin ja se koulutusköysi, ja kunnollinen naruriimu. Ja satula ja kärryt ja... Sponsoria edelleen etsin!

Ponia kinostaaaa

Näiden lisäksi sain vihdoin aikaiseksi kuvattua Koon kavioiden ongelmakohdat. Ensimmäisenä siis se seinämäsienikohta oikeasta takasesta, johon Pia teki sievät kolot, ja minä tuossa parisen viikkoa sitten? ei-niin-sievän ja suuren kolon. Minun silmääni siinä ei enää sienen aiheuttamaa tummaa ainesta näy, mutta kuvassa näyttää siltä. Alemmassa ihmeellinen viiru vasemman takasen kavio nostettuna ja ponista päin katsottuna oikeanpuoleisessa kannassa. Välissä se on ollut "irtonaisempi", ja välillä kuten nyt, ja näyttää vain viirulta. Siinä on kuitenkin syvempi ura. Pitänee tarkkailla sitä ja toivoa, ettei siinä mahdollisesti oleva häiriö lähde leviämään mihinkään, ja sen saa jossain vaiheessa vuoltua pois -voisihan sen nyt napata huspois, jos se olisi muualla kuin kannassa... Pialle lähtee sähköpostikyselyä asiasta, saa nähdä, mikä on tuomio. Lupasin joskus Bessielle kuvat kavioista minun vuoleminani -no, tässä on muutama supersurkeat kuva, vuoltu viimeksi muistaakseni viikko sitten. Ja sen on taas näköisetkin, huoh... Mutta kyllä tuosta nyt ehkä sen pyöristyksen näkee...
Tuota ponia on muuten rasittavinta ikinä kuvata yksin. Se pysyy kyllä irti hamaan tulevaisuuteen saakka, mutta ei halua mitenkään näyttää edustavalta. Eikä varsinkaan järkevään suuntaan, vaan mieluiten vaikka suoraan taaksepäin! Se taas ei sovi valon ja varjon takia, joista jälkimmäinen on hyvin hankala näin matalan ilta-auringon aikaan. Ja kait se pitää alkaa tajuamaan, ettei 50mm putkella vaan voi ottaa yksin kaviokuvia... Niinjoo, ja ettei kannata kuvitellakaan, että se poni on ihan OKn näköinen ilman harjausta -sen piti ilmeisesti juuuuri nyt aloittaa karvanvaihto vähän runsaammalla otteella, kun aiemmin se on tiputtanut viittä karvaa per päivä. Ja tottakai poni oli myös viettänyt aikaa jossain lantakasassa, ja kaviot ovat sen näköiset. Niin, ja aikaa oli varattuna kuvauksiin ja matkoihin vartti. Jes.

Tänään alkaa muuten psylliumkuuri part kaksi, ajattelin kokeilla ensin kokonaista annosta pari päivää ja sen jälkeen 1,5 kertaista annosta loppu viikon.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.