lauantai 4. helmikuuta 2012

13. Pörröponi pakkasella

Nyt kyllä jo hävettää tämä postailemattomuus... On vaan niin pirun pimeää, ja viikonloppuisin taas kolmenkympin pakkaset, etten saa kuvia.

© RO 29-01-2012

Mitäs me ollaan nyt tehty... Muutamat onnistuneet maastot taas takana! Aijai, poni toimi eräässä maastossa johtoponinakin varsin mallikkaasti! Kyllä minä tuosta vielä joku päivä kunnon maastomopon saan. Parasta näissä maastoissa oli... hmmn, eräs laukkapätkä, Papru ja Sohvi meidän edellä. Jossain parinkymmenen metrin päässä oli tie, jota ennen piti hidastaa. Kuten tavallista, Papun pidätteet olivat varsin hitaita, joten päätin ottaa ohjat omiin käsiini (hehhe enpäs ottanut, istunnalla leikin) ja pysäytin ponin. Tai en pysähdykseen saakka, käynnillä matkasimme eteenpäin vaikka kirjava poni vielä laukkasi edessämme. Aaa, on se niiiiiiiin hieno, ainakin joskus!


© RO 29-01-2012

Edellisen kuulumispostauksen jälkeen olen ratsastanut ponin kahdesti hikeen; heti seuraavana maanantaina, sekä tuolloin 29.1. maastossa. 23. päivä pidin testin, halusin tietää että hikoaako tuo. Alkuverryttelyksi kävimme hölkyttelemässä Ellin kanssa Ellalla ja takaisin, vajaa 4 kilometriä yhteensä. Sen jälkeen siirryimme kentälle, jossa ravailin vielä hetken, kunnes nostin laukan. Ja sitten me laukkasimme, kierroksen toisensa jälkeen. Jossain vaiheessa tunsin lämmön siirtyvän ponin selästä jalkoihini, ja tiesin onnistuneeni. Jatkoimme laukkailuja, kunnes ponin jalat alkoivat olla lähestulkoon veltot. Kunnon loppuravit ja -käynnit, testi onnistui! Ei todellakaan paras mahdollinen tapa saada ponia hikoilemaan, mutten halunnut menettää lisääkin yöunia pohtien kaikkia mahdollisia hivenainepuutoksia jajaja.

Pitää vielä tähän väliin todeta, etten tiedä parempaa yskänlääkettä pölyallergiselle hevoselle kuin kuivatut yrtit (timjami, meirami & anis) sekä tuore valkosipuli ja inkivääri! Poni on ollut täysin köhäyksetön näiden syöttämisen aloittamisen jälkeen, suosittelen ehdottomasti kaikille saman ongelman kanssa painiville! Marstall Sinfoniet ja Ventipulmin Vetit koettu, emmekä toivottavasti enää koskaan noita joudu ostamaan.


© RO 03-02-2012

Tänään sain taas vihdoin kaverin mukaan tallille, siis tuttuun tapaan Sohvin. Pääsinkin jo ennen kahta koulusta, ja ennen kolmea olimme jo räpsineet tallilla ensimmäiset tarhakuvat -tällä kertaa 500D'llä, koska en olisi millään ehtinyt ladata 350Deen akkuja. Ai että olikin muuten ihana auringonpaiste, ei tuntunut yhtään -30 asteelle! (tosin lenkin loppupäässä, kun ohuisiin kuvausneulehanskoihin puetut sormet sekä täysin paljas naama alkoivat valittaa) Enkä muuten valita kameravalinnastakaan, kyllä tuo tuntuu aina niin... kotoisalta ja ihanalta. Lähestulkoon koko viikon tarhassa seissyt poni sai kevyehkön liikutuksen, siis yksi laukannosto ja vähän ravia, muuten pelkkää pellolla käveleskelyä. (ja ihan ettei turhan helpoksi tämä postailu menisi, niin totesin juuri meidän ulkoisen kortinlukijan SD-kohdan olevan rikki -CF'fää se lukee moitteettomasti. Siispä johdon etsintään ja sillä siirtämisen yrittäminen... Sen jälkeen kone herjaa, ettei voi avata kuvia kuin Photoshopin tai jonkun aivan ihmeellisen ohjelman kautta. Juuh avaahan toki 142 kuvaa Photoshopilla, jo valmiiksi ylikuormitetulla koneella... Vvvvooo ristus, haluan uuden kortinlukijan! Lisäksi huomaat kellon lähentelevän seitsemää; kohta pitäisi olla tallilla heilumassa "joo oon mä täällä, älä hae Kessua sisälle!!11" että poni saa olla mahdollisimman pitkään pihalla. //avautuminen loppuu)


Toivotaan, että voin tarttua kameraan taas viikonloppuna...

1 kommentti:

  1. JES tätä oli homo ootettu! ps. kiva punane naama tos viimises kuvas meikällä :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.