torstai 29. joulukuuta 2011

4. Sällin Möhömaha

Kolmas poni vasemmalta, tämä on nyt se lihavin ja... noh, paras.

© Ronja Ollila 29-04-2005

Sällin Maila, eli Maila, Maili, Möhömaha, Maikki tai mikälie, on näistä neljästä periaatteessa uusin tuttu, periaatteessa taas ei. Luonteeltaan tamma on aivan ihana, kusettaja ja ihmisten syöjä, heittelee selästään tuon tuosta ja harrastaa rodeota. Kovasuinen, rakenteeltaan ennemminkin maasika kuin piensuokki, hankkari vaivaa tuo tuosta. Syö hiekkaa ja muita hevosia, sekä niitä ihmisiä. Ja silti niin täydellinen.

© Reetta Ollila 08-04-2011

Tamma on elementissään maastomopona, koska ei harrasta minkäänsortin kyttäilyitä eikä stoppailuja. Rrrrrakastaa mennä lujaa, ja pysähtyy n. kilometrissä. (vertaa Koo, pysähtyy tallin pihassa) Selkä on ihanan leveä ja pehmeä, joten täydellisen miellyttävä ilman satulaa maastoiluun. Olkoonkin, että rodeoiden vuoksi joudun käyttämään kahvavyötä paremman tuen takia -säkää tai harjaa kun ei oikeastaan ole. Mailalta löytyy maastossa oikeastaan vain kaksi askellajia; mailapossupassi ja luja laukka jossa mausteena ihme hyppykoikkaloikat. Kentällä taas tammalta löytyy lähinnä ravi, laukannostot ovat...... hankalia. Maikki on muuten ainoa hevonen, joka on saanut minut tänä vuonna alas selästään -wohoo! Sekin oli käynnissä, kun tamma päätti vähän loikkia. <3 Hiekkaa maisteltuani hain kahvavyön ja matka jatkui.

© Sofia Ahtinen 01-07-2011

Mailaan rakastumisesta saan syyttää ponin omistajaa, joka siis omistaa tallin jossa Papu vielä toistaiseksi asustelee. Sohvi kysyi minulle lainaan pikkuponia, eli Ruutia tai Kikkaa, että voisimme ratsastaa yhtä aikaa. Pikkuponit olivat käyneet sille päivälle jo pari terapiaa, joten Tanja ehdotti Mailaa. Sohvi minulta kysymättä vastasi sen sopivan, ja... siitä se lähti. Aiemmin olin siis vain katsellut ponia aidan tai karsinan seinän takaa, tietäen ponista tasan sen, että se on tallin vihatuin elukka. En muista ensimmäisestä ratsastuksesta mitään, taisin vain kauhistella jarrujen olemattomuutta ja sitä, että tamma vain juoksee lapa edellä ja mitään kontaktia ei saa mihinkään.

© Sofia Ahtinen 01-07-2011

Maililla olen parin kerran mennyt kuolaimetta ja öh kahdesti? kaulanarulla, tamma toimii niillä aivan yhtä hyvin (eli huonosti) kuin täysillä vermeillä. Saa nähdä mitä käy, kun Papu vaihtaa tallia..
ps olen erittäin pahoillani kuvien... tylsyydestä, minulla ei ole mitään muita ratsastuskuvia kuin yllä esitellyt. Loput ja hienommat ovat Sohvilla, joka ei jaksanut lähettää minulle niitä -nyyhq.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.