keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Ponikulut 2/12


- tallivuokra 250€
- Mountain Horse Excellence saappaanvarret 80€
- CRW Seaton jodhpurit 42,90€
- Springyard Renov Oil-suihke 11,50€
+ BestGrip nastat palautus 45€
- trailerivuokra 50€
- BestGrip nastat 20kpl 24,90€
- 2x sukat 4€
- maneesivuokra 20€
- seurajäsenyys Porvoon Mustang 72€
- Racing D-vitamiiniliuos 17,90€
- Supreme Horse Care monivitamiini 19€
- nylonnauha 2€
- karhunlanka 7,60€
- osallistuminen rataharjoitukset 15€
= -616,80€ + 45€ = -571,80€
  
Nyt pitäisi pysyä Snuggyn häntäläpän kiinni, ainakin hetken aikaa...

Ratsastuskenkiä, joko kengät + varret tai saappaat, olen kaivannut jo tovin -edelliset tuhoutuivat puolitoista vuotta sitten kotimme palaessa. Kävimme Veeran kanssa Oulussa ollessani paikallisen hevostarvikeliikkeen loppuumyynnissä, josta löysin nuo saappaanvarret alennuksesta. Siitä kurvailimme Hööksiin, josta etsimme kengät ilman mitään vetoketjua tai muuta takana että saappaanvarret menisivät kiinni. Seatonit olivat vaihtoehdoista kivoimmat, niihin lähti mukaan tuo hoitosuihke ja kassalla selvisi, että kaikki Hööksiin kantamani eurot ovat oikeuttaneet viiden euron etuseteliin, edun vähensin tähän laskelmaan tuosta suihkeesta.

Kenkien sisäänajoa ja tossujen nastoitusta

Nastojen laitto-ongelma ei johtunut kovista bootsinpohjista, vaan siitä, että kyseinen paketti oli viallinen. Saimme 21 nastaa paikoilleen vähäisellä tai kohtuullisella vaivalla, sen jälkeen kyllästyimme ja kävin Motonetissä. Kyseisessä liikkeessä ei ollut sillä hetkellä BestGripejä ollenkaan, joten infosetä kiltisti hyvitti koko paketin ostosumman. Parin päivän päästä hain 20 nastan paketin, joista jokainen meni suoraan kiinni, (samoiten Siina sai tossut, joista nastattomat nastoitettiin 20llä ongelmattomalla BestGripillä) sekä parit vaarisukat Koon takatossuihin koska Cavallon S-koon säärystimet ovat turhan pienet.

ELBt nastoineen

Traileri- ja maneesivuokra olivat toissasunnuntaiselle maneesivierailulle. Viime viikolla oli Porvoon Mustangkin muistanut jäsenmaksulaskuilla, pääseepähän kisaamaan 1-tasollakin jos siltä tuntuu. Hain Koolle vitamiineja Hankkijalta, monivitamiinia se saa lipittää nyt karvanlähdön tueksi, pelkkä D-vitamiini on kesäksi. Käyn hakemassa vielä lähempänä kesää luonnollisen E-vitamiinin, josko nuo lisät auttaisivat ihoon. Olen korjaillut ja tuunaillut ponin loimia melkoisen kasan, niitä varten olen hakenut taas vähän ompelutarvikkeita.


Niin, ja viimeisenä nuo viime sunnuntain koulurataharjoitukset Mäntsälässä, joihin minun tililtäni lähti osallistumismaksu. Ja ne dieselit, joiden laskeminen ihan oikeasti alkaisi jo vaikuttaa huomattavasti ponikuluihin, mutta jätetään ne tänäkin vuonna laskematta. Mitään turhaa ei siis tullut hankittua, jee!

Koo täytti lauantaina 21 vuotta. Auringonnousu oli poikkeuksellisen värikäs, ja töistä tallille päästyäni poni paistatteli valossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.