perjantai 24. helmikuuta 2017

Vuoden tavoitteetOli jäänyt kuvia vaille valmis postaus roikkumaan luonnoksiin -onhan tässä jo kohta kuudesosa vuodesta takana, mutta silti vielä kymmenen kuukautta aikaa toteuttaa tavoitteet. Ja kuvat puolestaan löytyivät sattumalta eilen -oli jäänyt 5.5.2016 otetut kuvat kokonaan käymättä läpi. Edellisen kerran kirjailin tavoitteita vuodelle 2015, nyt kun ihan konkreettisiakin tavoitteita on kuluvalle vuodelle mietittynä, voinee olla hyvä idea kirjailla niitä vähän ylöskin.Ihan ensimmäisenä ja tärkeimpänä tavoitteena on pitää Koo hengissä. Osio, mihin itse voin vaikuttaa, on kesäihottuma. Se jos lähtee taas lapasista, on ponin matka siinä, mutta yritän kyllä kaikkeni pitääkseni ponin kutinan kurissa. Ikinä ei tiedä mitä tapahtuu, ruuna voi katkoa jalkansa tai kehittää ähkyn tai mitä tahansa muuta, mutta niille nyt ei kamalasti mitään voi kun ponin elinolosuhteet ja hoito ovat niin moitteettomat kuin Suomessa on mahdollista. Jos ruunan naama pysy karvallisena, haluaisin ehdottomasti käydä sen kanssa mätsäreissä. Sen lisäksi tavoitteena on liikuttaa ponia aktiivisesti ja monipuolisesti, saada taas kasvanutta pömppistä pienenemään ja toivottavasti vielä lihastakin luiden päälle. Vähän olen suunnitellut suuntaavani ratsastustunneille ruunan kanssa, ja mahdollisesti käydä katselemassa vieraita kenttiä esteiden ylittelyn merkeissä -ehkä Minka kuskinaan?Siinalle puolestaan tavoitteeksi on asetettu vaatimattomasti kisat. Kisakalenteria on kasailtu sen verran, että tietokone tarjoaa k-kirjaimella krrsu'n sijaan kipaa. Valitettavasti alkuvuoden kilpailutarjonta on selvästi kokeneemmille ratsukoille, tai ainakin ratsuille, suunnattu, eikä puomi- tai raviluokkia juurikaan ole näkynyt. Kuljemme kuitenkin kaiken maailman kissanristiäiset läpi aina, kun mahdollista. Kisaamisen mahdollistaa se, että käymme a) ylittämässä puomeja b) katsomassa maneesia tai maneeseja c) liikenteessä trailerilla. (ja näistä b'n ja c'n voikin jo yliviivata -viime viikonloppunahan Siina kävi trailerilla maneesissa!) Siinankin kanssa olisi tarkoituksena saada ohjausta, sekä valmentajan että mahdollisesti läpiratsastajankin toimesta. Tavoitteet voisi kuitenkin alleviivata sillä, että tehdään sitä, mikä tuntuu hyvältä ja sillä tahdilla, mikä junnulle on sopiva -jos Siina ei ole valmis edes puomiluokkiin keväällä, ei sinne mennä.


Itselleni tavoitteiksi kirjaan sen, että liityn yhdeksän vuoden tauon jälkeen ratsastusseuraan (tämänkin voin jo vetää yli!!) ja käyn ehdottomasti vähintään viidellä ratsastustunnilla -lajilla ei ole väliä, toistaiseksi en ole löytänyt tunnin ajomatkan sisältä sopivalta vaikuttavia englantilaisen ratsastuksen tunteja tarjoavia talleja, lännentalleja sen sijaan olisi parikin tiedossa. Etsinnät jatkukoot siis, ja jos ei muuta, käyn koulu- ja mahdollisesti estetunneilla Oulun päässä. Tärkeimpänä tavoitteena on kuitenkin saada koulusta paperit kouraan toukokuussa ja siirtyä täyspäiväiseksi työläiseksi. Lisätavoitteeksi kirjaan vielä, että molemmat ponit liikkuvat läpi vuoden aktiivisesti -myös niinä marraskuisina märkinä, pimeinä, kylminä ja liukkainakin viikkoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.