lauantai 15. helmikuuta 2014

Kasa ruunia

Lähdin tänään yhden? aikaan tallille ajatuksenani kuvata pariot kaviokuvat, tulla kotiin ja kirjoittaa mielipidepostaus kengättömyydestä. Otin tallille mukaan Yodan lisäksi toisen, hevosia pelkäävän karvakasan, ja päästin koirat kirmailemaan laitumelle, jota pitkin kävelimme Koon tarhalle. Otin ponin mukaan, ja pääsimme tallin pihaan, kun huomasin, että tuo toinen koira ei enää ollutkaan mukanani. Soitin isälle ja kysyin, että juoksiko se kotiin -ei näkynyt oven takana, joten nakkasin Koon kolmikon (Papi, Syppe ja Baron) tarhaan koska tallin ovet oli lukossa ja Koon tarhalle oli liian pitkä matka, ja lähdin etsimään koiraa. Näin tallin pihasta, että koira hengasi jonkun pyöräilijän kanssa pyörätiellä, ja koiraa huudellen kävelin sitä kohti. Onnekseni koira lähti kipittämään minua kohti, eikä minun tarvinnut kohdata pyöräilijää, joka oli en-tiedä-kauanko pitänyt seuraa koiralle. Koira hihnaan ja takaisin tallille.
Tallille päästyäni huomasin, että kolmikko oli tapansa mukaan ottanut Koon erinomaisesti vastaan; vähän juoksentelivat, mutta voisin väittää, että se oli lähinnä Koo joka muita liikkumaan villitsi. Poni väisteli nätisti pomotusmoodissa olevaa Baronia, ja söi Sypen kanssa samalta kasalta heinää -aivan kuten aina ennenkin. Tartuin kameraan ja räpsin kasan kuvia laumasta, ja hautasin kavionkuvaushaaveet koska laiskuus. Orivarsa, joka on siis tallin uusin asukas ja jonka tarha on kolmikon ja Koon välissä, ja jolle Koo on vilautellut hampaita aikalailla joka kerta, olikin jännä toveri jota Kookin kävi haistelemassa. Koo ja Baron lyöttäytyivät taas yhteen ja leikkivät onnessaan.
Kuvailin vielä vähän lisää, kysyin Elliltä että haitanneeko jos Koo alkaa tästä lähtien käymään päivähoidossa kolmikon luona, annoin hevosille päiväheinät ja vein Koolle tarhaan valmiiksi vedet ja heinät. Kuten arvelinkin, sain myöntävän vastauksen (tietämättömämmille lukijoille tiedoksi, että Koohan on alunperin tuosta laumasta ja kuuluisi tuohon, mutta koska verkkoheinä ei tuolla onnistu, on se omassa tarhassaan) ja kävin kirjoittamassa tallivihkoon, että herra Koo-poni viettää aikaa nyt lumien ollessa maassa päiväheinien jälkeisestä ajasta iltaan kolmikon kanssa.
Käytännössähän tämä siis tarkoittaa sitä, että kun tulen koulusta (tai viikonloppuisin noin kolmen aikaan) käyn siirtämässä ponin kolmikon tarhaan, ja illalla omaansa. Täten ei tule mitään muutoksia heinityksiin, Koo saa olla verkkoheinällä noin 19 tuntia vuorokaudesta ja loput ajasta imuroida kolmikon jättämiä heiniä, ja mikä parasta, ponilla on seuraa noin viideksi tunniksi, mutta myös omaa aikaansa -tuo kun vaatii hurjasti tilaa, jos viettää aikaa ympärivuorokautisesti toisen tai toisten hevosten kanssa.
Harmittaa, että tajusin tämän järjestelyn vasta nyt, kun olin aiemmin vain ajatellut että veisin ponin aamulla ja hakisin illalla, mutta ongelmia aiheuttaisi mm. se, että menen toisinaan kouluun ennen kuin aamutallia on tehty, ja poni ehtisi siinä ajassa imuroida muidenkin aamuheinät. Se, että aamutallin tekijä siirtäisi ponin, on erinäisistä syistä poisluettu vaihtoehto -menkäämme siis tällä systeemillä kunnes lumet sulaa, ja näillä näkymin mikäli ei muutoksia tule, poni pääsee seuraavan kerran laumaan laidunkauden alettua. Toivokaamme siis pitkälumista kevättä, ja pikaista laidunkauden alkua! Ehkä vähän mahdoton yhtälö...
Mitäs muuta ponille? No, huomaa ainakin että kevät on tulossa, kaviot nimittäin kasvavat aivan järkyttävää vauhtia ja niitä saisi olla taas ihan joka välissä raspailemassa. Poni jatkaa saikkuilua (ts. en ratsasta, enkä pidä valjaita, mutta koitan liikuttaa muilla tavoin, eli lähinnä irtojuoksuttamalla ja taluttamalla) hamaan tulevaisuuteen saakka, kunnes saadaan ongelmat ratkottua. Tästä tuskin kamalasti mitään saa kirjoitettua vaikka koittaisinkin, mutta noita mielipidepostauksia olisi tarkoitus alkaa kirjoittelemaan enemmälti. Kengättömyydestä ja kuolaimettomuudesta on tulossa, mutta mistä muuta haluaisitte mahdollisesti minun kirjoittavan? Kaikkea saa ehdotella!

4 kommenttia:

 1. Loimittamisesta ois kiva kuulla :) miksi?miten?milloin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta voisinkin kirjotella joku päivä, kiitoksia! :)

   Poista
 2. Ponisi on kyllä niin megasöpö :) Minuakin kiinnostaisi loimitus, lisäksi voisit kertoa jotain maastakäsittelyharjoituksia joita teet ponin kanssa. Ellet ole jo tehnyt, olen lukenut blogin läpi muttei nyt muistu mieleen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Pitänee kehitellä jotain tuostakin, tosin Koon kanssa en enää pahemmin varsinaisesti mitään harjoituksia tee paitsi hyvin harvoin, mutta enköhän tuostakin saisi jotain kirjoitettua. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.