sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Etsintäkuulutus

Täällä on lunta!!


Kamalasti tämän iloisempia uutisia ei vain voi olla. Rrrakastan lunta, rakastan talvea, ja olen nyt loppuviikon aivan järjettömän hyvillä mielin, kun tuo maailman valaisija suvaitsi tiputella itsensä maahan. Tällä hetkellä lunta on jopa viiden sentin paksuinen kerros, mutta se on enemmän kuin koskaan aiemmin tälle vuodelle, eli jes!


Lumi tarkoittaa myös kahta muuta asiaa, kuin tajuttoman hyvää fiilistä. Ensinnäkin sitä, että ponia ei tarvi enää pitää missään tilanteessa kiinni -jesjesjes kertaa tuhat! Tänään käytiin talven ensimmäinen poni irti koko matkan-kävelyhölkkälenkki, ja ai että olinkin ikävöinyt tätä. Lumi on maailman paras asia, koska se peittää kivasti kaiken syötävän -poni ei siis tosiaan ole asiasta aivan samaa mieltä kanssani...

Hieno tunne tajuta jo kotiin päästyään, että ponille jäi vedet laittamatta. Onneksi tuli lunta, 
eikä tarvi kantaa vesiä kotoa tallille. Ja taas sai kiitellä tätä huimaa 550 metrin välimatkaa.

Toinen asia on se, että pääsee hiihto- tai pulkkaratsastamaan! Aivan parasta, sekä ponin että minun mielestäni. Nyt onkin siis hakusessa suksimies, (tai nainen, tai tyttö, tai ihan mitä vain, kunhan ei koira) joka ei säikähdä astetta reippaampaa vauhtia tai tiukkoja kurveja. Voin luvata, että tuo ponieläin suksimies perässään päästelee aivan tajuttoman lujaa, ja sikälimikäli metsäpoluille saakka päästään, on astetta jännempää roikkua perässä koittaen pysyä pystyssä. Mitään muuta en vaadi, kuin että suurinpiirtein pysyy suksilla pystyssä, ja että saan mahdollisesti kiinnittää johonkin kohti suksimiestä videokameran -ei siis tarvi olla edes mitään hevoskokemusta. Halutessaan saa myös tulla laudalla perässä, pulkkahommiin ei ole enää oikein sopivaa härveliä kun Elliltä lainaamamme ahkio katosi jonnekin. Jos jotakuta kiinnostaa, niin yhteyttä saa ja pitää ottaa ollila.reetta@gmail.com tai samaa nimeä kantavaan profiiliin Facebookissa. Meiltä saa sukset ja monot, en suosittele minkään kalliiden vermeiden pilaamista pyöräteillä ja metsässä.

Tallille yksin - edestakaisin ponin kanssa - kotiin yksin - tallille pulkan kanssa - 
kotiin pulkan kanssa. Paljon saa yksi ihminen hetkessä jälkiä aikaan.

Blogi on viettänyt ja tulee vielä viettämään jonkin aikaa vähän hiljaisempaa ääntä, kunnes keskeneräinen suurempi projektini on valmis. Siitä lisää sitten, kun sen aika on.

14 kommenttia:

 1. Oon jo matkalla, tosin, saatan kävellen olla perillä vasta keväällä! :------D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä tapauksessa sun pitää juosta. ;) Kinttua vaan toisen eteen, niin etköhän vielä tälle talvelle ehi! :D

   Poista
 2. Meikä tulee kans!!! Sitten joskus :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joojoojoo!! :D Joko nyt oot junaliput hankkinu? ;)

   Poista
 3. Voi, lunta!! Just olin Kempeleessä viime viikonloppuna, olis sillon jo saanut olla. Tuntui hyvin epätodelliselta, kun hepat nyhti ruohoa laitsalla marraskuussa... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tässä oltukaan ku muutama kuukausi lunta odotettu, ja ai että tuntuu nyt hyvänkivanmahtavalta! :) Ja älähän mitään, Kookin nyhti ruohoa minkä loppuunkuluneelta laitsalta söi, vaikka jouluunki oli vaan kuukausi. Vaan eipä enää, varsinkaan kun yöllä tuli vielä lisää!

   Poista
 4. Hylykäät tämän kelekka-akan rannalle??!! ei ollu kivasti tehty ): viime kerralla meni peukalokin säpäleiksi ja silti olin reipas ja roikuin matkassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sinun fyysistä(ki) terveyttä ajatellen yritän ettiä toisen tosielämän sankarin, että saat huilia ja parannella ittees välissä. Ehottomasti oot vaikka joka päivä tervetullut kaahaileen! :)

   Poista
 5. Missäpäin suomee te ponin kans ootte? tään on varmaan mun yks suosikki blogeista ja nii eespäi. :D

  VastaaPoista
 6. Oulussa, Haukiputaalla. Tarkemmin Kellon kylällä, Kiviniementien varressa. Eli tuskin oikealla suunnalla. :D Ja oi että, kiva kuulla! :)

  VastaaPoista
 7. Hehee, aika nopeasti sä kuitenkin sitten sait jonkun tikun väkkerrettyä asiaksi! ;D Mä täällä kovasti yritin lukea huomiseen kasviopin kokeeseen (kivoja sanahirviöitä muuten... Nikotiiniamidiadeniinidinukleotidifisfaatti. Tarvitaan fotosynteesin hiilidioksidin sitomisreaktiossa. Selkee homma! Älä _koskaanikinämilloinkaan_ lähde opiskelemaan puutarha-alaa...!) ja sitte päätinkin tulla kurkistelemaan josko oisi jotain uutta tullut. Kiitos, sain aivotauon! ♥

  Mua edelleen kiukututtaa kun ootte niin kaukana, olisin ollut hetivalmis suksille (tai miksei kuskiksikin :D)... Rääh, miks pitää olla niin pirullisen pitkät välimatkat.......
  Aloin kaiken muun hyvän lisäksi miettiä, että poniotushan kulkee mukana nätimmin ko oma koirani :D Et haluais tulla tännepäin visiitille, opetat sille tuon saman ko poniotukselle...? Jees, eiköhän tässä taas tälle kerralle ollut riittäväisesti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihmeen helppoa se olikin kun tuli pienenpieni ilon asia! Huhhuh, en yhtään kadehdi -meidän hankalin sanamonsteri on varmaan... moottori. :'D Ja olehan hyvä!

   No joo, älähän mitään, kaikki on ja asuu niiiin kaukana. :( Ja tuo poni on vaan mahtavin ikinä, se kulkee narussa (tai narutta) paremmin kuin yksikään meidänkään koirista. En ole noillekaan jaksanut narussakulkemisen jaloa taitoa opettaa, joten jäänee Ticokin opettamatta! :D

   Kiitoksia taasen kommentista. :)

   Poista
 8. nevahööörd-torsti26. marraskuuta 2013 klo 1.36

  mä voin tulla ohjaksiin ja sä voit roikkua perässä. jos rikottas sun keskari tällä kertaa;);)

  VastaaPoista
 9. :DD Tykkään pysytellä ihan ponin kyydissä vasasuudessakin. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.