perjantai 26. lokakuuta 2012

Maailman surkein hevosen hoitaja/haltija/omistaja täällä moi!

Olen raivona. Lievästi sanottuna. Kiehun. Vituttaa, kympillä. En tajua, miten yksi ihminen voi saada sanomisillaan näin surkean olon. Ensiksi kyseinen ihminen on voivotellut suoraan minulle, kuinka hevoseni on laihtunut. Dude, se on ollut tavoitteenani kolme vuotta -JES, vihdoin onnistuin! Ja kuulemma pitäisi antaa lisää heinää, kun se yöt pihalla viettäessään kuluttaa paljon energiaa. Ok, lisäheinitystä ei kuulemma tarvi kuin -15 vai oliko se -20 jälkeen. Jotain siihen suuntaan kuitenkin, täällä on ollut pahimmillaan -8. Sen hän jälkeen valittaa Veeralle hänen haettua ponin valmiiksi harjattavaksi sisälle, että kuinka Koo on niiiiin luuta ja nahkaa. Aha, just.
 Nyt kuitenkin kyseinen henkilö teki viimeisen temppunsa. Haukkui minut julkisesti, tallin vihkoon, johon siis kirjataan kaikki erityistoimenpiteet esim. loimituksen suhteen, ja miten aamu- ja iltatallit ovat sujuneet. Noh, nyt teksti alkaa "KARSU OLI KARANNUT". Kissan kokoisilla kirjaimilla, että kaikki varmasti huomaavat. Tämän jälkeen, yhä suurilla tikkukirjaimilla raapustaen siitä, kuinka ponini saa hirrrveän vähän heinää, eikä se nyt jumalauta saa niistä häkeistä mitään, ja tämän takia karkaa!!1

Argumenttini:
1) poni saa heinät maahan kolmesti päivässä. 4-5 siivua kerrallaan. Yhdessä paalissa on 8-10 siivua. Yksi paali painaa 10-12 kiloa. Tämä tekee keskimäärin 1,5 paalia, eli noin 14-18 kiloa päivässä. Tai jotain, tipuin laskukaavoista aikoja sitten. Kuitenkin, PALJON. Ponin strategiset mitat ovat n. 350kg ja n. 146cm.

2) ponilla on heinää 24/7 noissa häkeissä. Lataan ne 2-3 kertaa päivässä. Häkki vetää sisäänsä 3-5 siivua, muttei aina, koska joskus siellä on entisiä heiniä -apua, se ei saa niitä sieltä!!1 part II.

3) KUKAAN täysijärkinen ei voi sanoa allaolevaa kaakkia langan laihaksi, luunahkakasaksi, sairaalloisen laihaksi eikä nälässä pidetyksi. Kukaan. (tästä tulemme johtopäätökseen, että kyseinen henkilö ei välttämättä käy ihan täysillä)


Voi pientä nälässä pidettyä karvanaamaani. :(

Survon jossain välissä eilisen & tämän päivän kuvapläjäyksen, tullut taas suljinta hakattua kivasti.

10 kommenttia:

 1. IHANA poni! <3 Saisinpa omanki pullukan joskus yhtä atleettisen näköiseksi. Teilläkin on näemmä vähän kaarevaa vatsaa. Onko teillä ollut satuloiden valumisen kanssa ongelmia?

  VastaaPoista
 2. Hihi, kiitoksia! Hapis on hieno. :) Öää satulaa ei ole ollut nyt kohta vuoteen, mutta tuo oma Kieffer ei valunut. Satulamyyjä tosin möi mukaan S-vyön, mutta silloin tuolla oli kyllä *köh* lievästi enemmän vatsaa. LainaKieffer ei myöskään ole valunut, tai korkeintaan ilman oikeaa solumuovifyllinkiä, mutta silloinkin vain hitusen eteenpäin.

  VastaaPoista
 3. siiis ihan sikalaiha pystyn laskeen sen kylkiluut tosta kuvasta!!!!!!1 yks näkkyy ku siristyy silmiä ja kääntää päätä.

  tällä kys 'henkilöllä' on selvästi omat hevosenhoidot liian hyvin ku jaksaa toiste asioihi puuttua, ei taida olla käsite "yksityisomistuksessa oleva hevonen" tuttu hälle

  VastaaPoista
 4. jos voisit tehdä vaik ilmansatulaa-suitsia, ratsastajanvarusteita ym. hyppyvideon?

  VastaaPoista
 5. Ei taida löytyä sellaisia videoita, koska minä olen ainut kuka on tuolla pounilla varusteitta hypännyt, eikä minusta & Koosta pahemmin materiaalia ylipäätään ole. :D Mutta jos saan jonkun kuvaamaan, niin voin kyllä tehdä!

  VastaaPoista
 6. Heippa,

  Pongasin plogisi ihmeen kaupalla etsiessäni kuulumisia Tuffer ponista.
  Tunnetko sinä kyseisen ponin tai onko sinulla omistajan yhteystietoja?
  Ennen nämä kaksi pollea ovat ainakin asustaneet samalla tallilla, joten siksi otan sinuun yhteyttä.
  Olen itse hoitanut Tuffer ponia vuosikaudet sen ollessa Turun seudulla. Kaipailen kuumeisesti ponin kuulumisia!
  sähköpostini on krista.nie@gmail.com.
  Kiitän jo etukäteen .)

  VastaaPoista
 7. En ymmärrä! Eihän toi poni oo ees laiha!
  - Uusi lukija

  VastaaPoista
 8. Näinpä... Tervetuloa joukkoon! :)

  VastaaPoista
 9. Ihan pakko kertoa, että meillä naapurin hepat saivat reilusti heinää eilen illalla, kun oli -24 ulkona ja yöt ovat pihalla. Alle sen saavat normaalin määrän, jos on aamulla loppu niin voivoi :-) (Ovat melkein vapaalla heinällä, mutta ei niin että sitä ihan kokoajan on...

  VastaaPoista
 10. Koo on tällä hetkellä ihan virallisesti vapaalla heinällä, säilöpaali koko ajan nokan edessä. Ja sen kyllä taas huomaa mahasta... Vaan eipä siinä, saa se mieluummin 24/7 -30 pakkasissakin pihalla ollessaan olla vähän rasvakerrosta omaava.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.