sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Ponikulut 3/12

12.03.'17 peltoratsastuksen jälkeen vietimme hyvän tovin auringossa hengaillen

- tallivuokra 250€
- juoksutusraippa 190cm 14,90€
- kouluraippa 110cm 14,90€
- Eggersmann Mineral Bricks 4kg 19€
- kärpäshuppu 5€
- Horse Comfort D30 turvaliivi 149€
- Horze Freddie yleisraippa 8,95€
- Jacson tempuraromaani 36,50€
- Racing Natural E-vitamiini 24€
- painoputsit 230g 12,90€
--------
- 535,15€

05.03.'17 ponit paistattelemassa

Kolme raippaa kuukaudessa pitää ponit kurissa. Yhtään näistä ei tosin ole käytetty kertaakaan. Juoksutuspiiska (josta veloitettiin liikaa enkä jaksanut mennä valittamaan koska huomasin sen vasta kotona) on pinkki, sen ostin Siinan juoksutuksia varten mutta oston jälkeen on ollut sen verran märkää, ettei pelloille ole enää ollut asiaa. Koulupiiska on musta blingeillä, se tuli edustuskäyttöön koulukisoihin. Eli olemattomaan käyttöön. Yleisraippaa minulla ei ole ollut vuosiin, mutta nytpä on, hopeinen sellainen! Sen ostin estekisoihin ja -tunneille, eli olemattomaan käyttöön.

18.03.'17 Siina lataamassa akkuja

Raippaostosten välissä kävin paikallisessa hevostarvikeliikkeessä, Ridaajassa, hakemassa poneille kivennäistä. Superalennuslöytölaarista löytyi kärpäshuppu, jossa on tarpeeksi tiheä verkko polttiaisten poissapitämiseen. Se on pony-kokoa, enkä tiedä mahtuuko Koolle, mutta ajattelin leikata siitä korvat pois ja laittaa Snuggyn päälle.

18.03.'17 Koo jätettiin yksin tarhailemaan, sitä ei tammojen paluu ilahduttanut

Käväisin myös Helsinki Horse Fairissa perjantaina. Exposta lähti mukaan ihanan ohut ja notkea turvaliivi, ei mitään muistikuvaa mistä kojusta, enkä ole löytänyt siitä kokomerkintää mutta se oli hyllystä roikkuneista pienempi eli kaiketi lasten kokoinen. En tiedä minkä kokoisille lapsille tuo on tarkoitettu, kun minulle liivi on sopiva ilman ainoatakaan neljästä isonnuspalasta. Seuraavana päivänä kävimme lähes koko talliporukalla maastossa, (Koo jäi pihattoon ja Minka oli töissä) itse istuuduin Siinan selkään. Ja laskeuduin sieltä selälleen, kyljelleen ja lopuksi tarkoituksellisesti myös jaloilleni. Turvaliivin alta ei jomottanut tai mustunut liha, sen sijaan esimerkiksi lonkkani sai uuden värin pintaansa. Voisin väittää tuon turvaliivin siis toimivan!

18.03.'17 Siina lenkin jälkeen ja Koo ennen lenkkiä

Yleisraipan ostopäivänä kävimme Horzella ja Puuilossa, joista ensimmäisestä ostin (yllättäen -50% alennuksesta) romaanin, joka jakaa painoa, ajatuksena käyttää sitä ilman satulaa ratsastellessa. Olen kuitenkin tunkenut senkin Koon satulan alle mielenrauhaa taatakseni. Kassan takana näkyi myös Racingin luonnollinen E-vitamiini, jossa oli päivämäärää pidemmälle kuin edellisellä kerralla näitä nähdessäni, joten ostin senkin, Koo tulee siis saamaan kesän yli D- ja E-vitamiineja.

19.03.'17 Siina on jatkanut kärryhevosen töitä puolentoista vuoden jälkeen, on se vaan fiksu hevonen. Aina välillä.

Puuilosta taas ostin painoputsit, koska ajattelin 230 gramman lisäpainon saavan Koon nostelemana koipiaan. Vähän ostamisen jälkeen totesin, että tuskinpa niistä mitään hyötyä on, koska Cavallo Sport-tossut painaa 340 grammaa kappale, ja Koo on hiissannut niidenkin kärjet jo melko hyvään kuntoon muutaman käyttökerran jälkeen. Yllättävää, että sen maastoreissun Koo nosteli takasiaan aivan yhtä huonosti kuin nämä kaikki 11 vuotta muutenkin. Jos joku kaipaa siis kerran käytettyjä ravurin painoputseja mediumkoossa, niin täältä irtoaa edullisesti!

31.03.'17 kavioliitossa 11 vuotta! Puspusponi

Nyt voisin jo väittää, että ostin turhia tavaroita. Etenkin nuo putsit, mutta en kyllä olisi noita raippojakaan välttämättä tarvinnut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.