sunnuntai 12. tammikuuta 2014

B & K osa 2

Tällä kertaa saattekin kunnon kuvapläjäyksen, kun minua on moitittu vähäkuvaisista postauksista. Tosin, edelliseenkin tungin huomattavasti enemmän kuin koskaa aiemmin -hui! Tänään otimme uusiksi Emmin kanssa poneilupäivän, varaten enemmän aikaa ja pakottaen minut heräämään ihmisten aikaan. Yhden aikoihin olin tallilla, hain Koolta takin ja vein sen talliin. Hetken päästä Emmikin saapui tallille, ja suunnittelimme vähän päivän kulkua. Päätimme aloittaa Baronin kanssa, joten lähdimme suorilta hakemaan sitä. Kävin rapsuttelemassa Papia ja Syppeä kun Emmi pyydysti poninsa -tai no, ei se enää mitään pyydystämistä ollut, kun poni käveli suoraan korvat hörössä tytön luo. Tunsin ehkä pienoista ylpeyttä. ;)
Emmi talutti ponin talliin harjattavaksi ja varustettavaksi. Ajattelimme ensiksi irtojuoksuttaa ponia ja kavuta sen jälkeen vuorotellen matkustelemaan kyytiin. Baron ei aluksi oikein meinannut juoksennella, mutta Emmin vähän kirmailtua edellä poni innostuikin pomppimaan ja laukkomaan -siitä maistiaisia viime postauksessa.
Ponin hetken verryteltyä punttasin Emmin kyytiin, joka ratsasteli jäätymispisteeseen saakka, enimmäkseen käynnissä ja ravissa muutamalla laukannostolla höystettynä.
Emmin syväjäädytettyä itsensä minä kiipesin Baronin kyytiin, ja järkytys oli suuri. Edellisestä Baronilla ratsastelusta oli aikaa kuukausia, ja olin jo ehtinyt unohtamaan ponin kapeuden -se on oikeasti ehkä kolme kertaa Koota kapeampi! Hetken holtittomasti heiluttuani löysin kuitenkin tasapainon ja puksutin menemään pitkin kenttää.
Yritin epätoivoisesti taivutella ponia puolelta toiselle ja etsiä sille ohjausnappeja, mutta totesin ponin niin kovin erilaiseksi ratsastaa kuin Koo tai Syppe, ja tyydyin vain matkustelemaan kyydissä kaikissa askellajeissa. Laukassa ja nostojen jälkeen myös ravissa poni vähän tahtoi innostua eikä ottaa hidastuspyyntöjä korviinsa, kunnes eräässä kulmassa ponilta petti tasapaino. Sen jälkeen kummasti taas kuunneltiin -ainakin hetken.
Laukat kirmailtuamme päätin armahtaa Emmin tallin lämpöön, hölkyttelin loppuravit pitkin ohjin ja talutin käynnit, jonka jälkeen suuntasimme kohti tallia.
Talliin päästyämme purin ponin varusteista, laitoin vedet kiehumaan ja kasasin vuolutarvikkeet käytävälle. Hain Koon talliin, tyhjensin sen kaviot ja sulatin, tai ainakin yritin, ne lämpimään veteen upottaen Emmin lämmitellessä itseään Baronin karsinan siivoamisen merkeissä.
Sain kummisedältäni joululahjaksi Dan Guerreran tuplaterävuolupuukon, joka pääsi tänään tulikokeeseen. Ensinnäkin, ihan luksusta, että vasenkätisenä sain toimivampaan käteeni oikeasti istuvan vuoluvälineen! Sen lisäksi tuo on oikeasti ihan eri planeetalta kuin aiempi noin kymmenen euron Puuilon halpispuukko. Kaartuvuudet niin terässä kuin kahvassakin on selvästi huolella suunniteltu, ja tuo upposi Koon kivikoviin sorkkiin kuin kuuma veitsi voihin.
Ja samasta syystä jouduin myös opettelemaan vuolutyylini uusiksi; ei enää peukalolla työntämistä tai nimetön-keski/etusormella itseen päin vetämistä. Eipä noin terävää puukkoa tarvikaan pahemmin tukea, sen opin tänään verenvuodatuksen kautta. Nätisti napsahti nahkahanskasta läpi upoten samalla useamman millin sormeni ihoon. Veeralta laastari sormeen ja takaisin sorv... sorkkien ääreen.
Kantakulmat kadotettuani ja etusorkat lyhennettyäni myös Koo sai osakseen harjauksen ja pääsi kentälle, jossa päätin tällä kertaa itse koeajaa ponin ennen Emmin selkään päästämistä. Totesin kuitenkin kentän herkkähipiähevoselleni liian huonokuntoiseksi, ja siirryimme viereiselle pellolle. Mieluummin kuitenkin todellakin ylivarovainen, entä kaikkeen läpi puskeva poni -ei enää kiitos savimäskiin tippumisia tai mitään muutakaan vastaavaa! Valitettavasti tässä välissä kuitenkin hämärä ehti laskeutua yllemme, ja kuvasaldo on sen mukaista.
Hetken perunapellon vieressä pyörittyämme totesin, että ehkä Koon tarhalaitumen viereinen pelto olisi paremmassa kunnossa, ja lähdimme selvittämään. Se olikin huomattavasti parempi, ja jäimme sinne pyörimään. Hetken ratsasteltuani päästin Emmin kameran takaa ponin kyytiin.
Tällä kertaa poni ei vaatinut minun taholta kuin muutamat ympyrälle lähetykset, pellolle palauttamiset ja henkiset tuet, että se alkoi Emmin kanssa millekään. Laukka ei taaskaan noussut ilman minun vetoapua, mutta eipä tee meikäläisellekään yhtään pahaa kirmailla pitkin peltoja.
Jätimme Koon matkalla tarhaansa, ja lähes heti talliin päästyäni tuli kutsu seuraavan haasteen ratkomiseen; Sypen lastaaminen. Jonkun tunnin sen kanssa itseäni palellutin, kunnes päätimme luovuttaa kun autolle tuli tarvetta, mutta toisinaan sain varsin kivojakin pätkiä aikaiseksi. Sormet umpijäässä valutin ponille vedet kuppiin ja kävin nakkaamassa vesikupin, heinät ja tarhacordeon tarhalle ja pääsin vihdoin kotiin.

Mitä mieltä olitte kuvarikkaammista postauksista, enemmän vaiko vähemmän tällaisia jatkossa? Niin, ja vastaisuuden varalle sikälimikäli tänne taas pskakelit rantautuvat, saa minulle heitellä postausideoita! Varsin mieluusti kirjottelisin vaikkapa mielipidepostauksia -mutta mistä?

Niin joo, ja tervetuloa uudet lukijat, hurjaa, että teitä on kerääntynyt jo näin paljon!

13 kommenttia:

 1. Enemmän kyllä sellasia missä on paljon kuvia ! Bartsa oli kyllä aika formula ;) ja karsukin! XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin nakata FB kollaasin poneista ja kuvatekstiksi jotain "meikä on salee Schumacher kakkonen" mut aattelin et se menee liian HCks koska en harrasta FBn päivittämistä. Mut jep, kunnon äfykkösiä! :D

   Poista
 2. Ehdottomasti enemmän kuvia ja myös videoita?
  Itse en vois kuvitellakaan ottavani ilman kunnon teräshanskoja tuollaisella puukolla :'D sellainen tähän asti turvallinen on ollut double s ovaali vuolupuukko, mut saa nähä miten kauan kestää, että siitä on nätti jälki hanskassa tai kädessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Videot on siitä hankalia, että oon superhuono niiden kanssa ja sellasten käsittelyyn, kasaamiseen ja leikkelyyn menee puoli ikuisuutta. (mulla on tälläkin hetkellä työn alla joskus joulukuun puolivälissä kuvatut pätkät...) Ehkä pitää alkaa metsästeleen muokkausohjelmaa jolla olis mielusampaa videoita työstää, niin niitäkin näkyis jatkossa enemmän. :)
   Mä oon etsinyt nyt pari vuotta kunnon vuoluhanskoja, mutten oo löytänyt kaikkia kriteerejä täyttävää -tällä hetkellä tosin kriteerit tipahti vaan kestävään, muulla ei väliä. :D Ovaali/silmukkapuukkoja kattelin myös, mutta tuntuu, että niitä pitäis olla useempaa kokoa ettei mene ihan nyhräämiseksi...

   Poista
 3. Hei, en tiiä ootko jo tietoinen, mutta Karkin entisellä (Revonlahden aikaisella) omistajalla on nykyisin talli muhoksella.. http://jallentalli.omasivu.fi/janita/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennyt, vaikkei kamalan kauaa edellisestä yhteydenpidosta Janitan kanssa olekaan. Kiitoksia linkistä! :)

   Poista
 4. Jos huonot kelit yllättää, tee postaus kengättömyydestä ja miksi päädyit siihen. Kerro myös hyvät ja huonot puolet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä olen aiemminkin ajatellut, ja kiva kuulla että aiheesta kiinnostuneita lukijoita löytyy! Pitääpä laittaa työn alle, vaikka kelit pysyisivätkin kohtuullisina. :)

   Poista
 5. Teet kyllä tosi mukavia postauksia! Sait nyt uuden lukijankin :)

  VastaaPoista
 6. Löysin sun blogin tänään ja oon nyt hetken selaillu läpi, vaikuttaa tosi kivalta! On hirmu kiinnostavaa lukea siitä miten meet ilman varusteita, itse voin sellaisesta vielä vain haaveilla. Koo on ihan todella söpö ja tää postaus oli hyvä!
  Yks asia vaan häiritsee, Mikset käytä kypärää?
  -Veera

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kypärättömyyshän on ihan silkkaa typeryyttä, siihen syynä on lähinnä se, ettei se vaan tartu mukaan, eikä omani mahdu pipon kanssa päähän ja korvat paleltuu ilman pipoa. Jäänyt vaan tavaksi, kun liian usein vaan nappaan ponin enempiä suunnittelematta tarhasta, ja lähdemme kävelylle joka päättyykin selkäännousuun. Kesäisin käytän kyllä yleensä, ainakin jos ratsastan jollain muulla kuin Koolla, johon luotan liiankin paljon. Mutta onneksipa en ratsasta kovinkaan usein, pienemmät mahdollisuudet syntyä vahinkoa. ;) Ei vaan, pitäisi opetella vaan ottaa se mukaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.