tiistai 25. joulukuuta 2012

Haasteita

Joululoman kunniaksi päätin nyt tekaista nämä kaksi roikkumaan jäänyttä haastetta. Minulle saa jatkossakin haasteita heitellä, teen ne aina johonkin väliin parin haasteen erissä. :) Molemmat olen siis saanut Sohvilta, kiitos hänelle!

1. Mitä harrastat?
- Aktiivisesti randomhevostelua sekä koirien kanssa agilityä, herättelen henkiin sähköbassoharrastustani ja ööh, keikkailu ja levyjen keräys. :D Sekä tykkään heilua kameran takana, joko videoiden tai suljinta kiusaten.2. Kuinka vanha olet?
- 040597, eli 15½, eli peruskoulun viimeistä viedään -jaiks!

3. Mitä lemmikkejä sinulla on?
- Omissa nimissä kaksi gerbiilityttöä ja kaksi marsupoikaa, poni on äidin nimissä mutta minun hoidollani. Lisäksi meillä on 5 koiraa, joista kaksi ovat puolikkaita. (4 omaa, yksi sijoituksessa meillä, ja yksi puoliksi äidin ja puoliksi jo omaan kämppään muuttaneen siskon) Jossain vaiheessa meillä oli vielä 13 eläintä, joista kuusi plus poni minun...4. Miksi juuri niitä lajeja?
- Gerbiilejä minulla on ollut nykyisiäkin ennen, sitten oli 3,5 vuoden tauko kunnes näin unta kääpiöhamstereista (:D mikä syyy) ja halusin herättää jyrsijäharrastuksen takaisin henkiin. Päädyin kuitenkin tuttuun ja turvalliseen lajiin, sekä samaan kasvattajaan miltä edellisetkin olivat. Marsut tulivat ikäänkuin vahingossa, olimme käymässä kaveriperheemme luona ja siellä sanottiin poikamarsujen menevän navetan taa, ellen halua niitä. Kolme otin mukaani, yksi menehtyi marsuhalvaukseen ja kaksi porskuttaa täällä edelleen. Näiden ottoa suunnittelin tosiaan ehkä... kaksi päivää? Poni tuli, kun äiti lupasi ostavansa meille oman kaviokkaan kunhan hän on käynyt alkeiskurssin. Koiria nyt vaan on kerääntynyt, tasan yksi noista on sellainen johon olen äidin ylipuhunut -loput ovat hänen omaa ansiotaan...5. Jos saisit/voisit ottaa nyt minkä eläimen tahansa, minkä haluaisit?
- Alkaa vähitellen kyllä olemaan elukkakiintiö täynnä, mutta haaveilen salaa roborowsk-hamsteriparista. Kaikkein eniten haluaisin kyllä joko rottalauman tai sukkanauhakäärmeen, mutta rotat ovat niin sairaita että nounou, enkä kärmestä saa tähän taloon tuoda. :< Kanistakin haaveilen, mutta johonkin se raja on vedettävä...

6. Kuinka vanha on vanhin lemmikkisi?
- Koo kohta 17v, sen jälkeen tulee Hessu-koira 11,5v.

7. Nuorin?
- Bilbo-marsu n. 6kk8. Suosittele jotain hyvää eläinblogia?
- Laitoin tähän vain pienemmän lukijakunnan omistavat lempiblogini.

9. Paras eläintarvikeliike/eläinkauppa?
- Ehdottomasti parasta asiakaspalvelua olen saanut Vainikan Aitalta ja Konitorilta, joten ne. Kamalasti en kyllä nettishoppaile(kaan, en harrasta myöskään IRL-shoppailua pahemmin) sillä kaikki tarvitsemani tuotteet ovat jotain... erikoisempia, joita haluan hypistellä ennen ostoa. (naruriimu + koulutusköysi, tiheäsilmäinen heinäverkko, kuolaimettomat, ponille bootsit jotka pitäisi lisäksi sovittaa, vuolupuukko...) Eikä näillä leveyksillä se onnistu. Joten olen ostamatta.

10. Ammatti josta haaveilet?
- Ei niin mikään. En tiedä yhtään.

11. Lempivuodenaikasi, miksi?
- Tykkään kaikista neljästä. Jokaisessa on hyvät ja huonot puolensa, mutta ehkä se on kuitenkin talvi.

Ja toinen heti perään!

1. Miksi aloitit bloggaamisen?
- Olen blogannut about aina, mutta ponille päädyin perustamaan blogin ihan... huvikseen. Ei mitään varsinaista syytä.

2. Oletko kilpaillut/millä tasolla kilpailet?
- Olen, viimeisen kerran vuonna 2009. Harjoitus- ja seuratasolla ristikkoa ja 60cm + kerran puomiluokan Vivecalla. Lisäksi kerran häpäisimme itsemme totaalisesti seuratason heC-luokassa... Niinjoo, kävimme kerran match showssakin. Meidän oli tarkoitus startata matkaratsastuskisoissa kunhan jossain suurinpiirtein lähistöllä sellaiset olisivat, mutta koska niitä ei pariin vuoteen kuulunut niin annoin ponin rokotusten vanheta, eikä ponia täten nähdä enää ensi kesänä senkään vertaa kisa-areenoilla kuin tänä kesänä. Jatkakaamme pullamössöpusmus-linjalla loppuun saakka.3. Kuinka kauan olet ratsastanut?
- Voiko tätä enää ratsastukseksi sanoa? Öh no siis tunneilla kävin 3 vuotta, Koolla aktiiviratsastelua (= useammin kuin kahdesti viikkoon hölkkälenkki) ehkä neljä vuotta ja nyt käyn köpsyttelemässä silloin tällöin, vähintään kerran kuuhun. Koon liikuttelut tosiaan toteutuvat nykyään lähinnä maastakäsin, joko irtona tai useamman kilometrin kävely/hölkkälenkeillä muutamilla laukkaspurteilla varustettuna.

4. Koulu vai esteet?
- Ei kumpikaan.

5. Valmennus vai kilpailut?
- Ei kumpikaan, en koe kumpaakaan itselleni tärkeäksi.

6. Poni vai hevonen? Perustele.
- Pieni (<--120) poni tai helvetin iso (170-->) hevonen. En tykkää itselleni sopivan kokoisesta ratsusta, eli 140-150cm korkeista, mutta en kyllä ensisijaisesti ratsua etsisikään, vaan ystävää. Muttajoo, taidan silti kallistua ponien puoleen.

Täs mä 165cm ja Lazi 102cm...

7. Onko sinulla ollut hoito-, vuokra- tai omaa hevosta?
- On, kaikkia noista.

8. Oletko hypännyt maastoesteitä?
- Joskus itse kyhäämiä risukasoja on tullut ylitettyä juu, mutten koskaan oikeita.

9. Lempihevosrotusi?
- Kunhan löytyy paksu karva talvella, lyhyet paksut jalat ja paljon jouhia, niin ulkonäöllisesti luultavasti täydellinen.

Sisko & Liinu (Huhti-Liinu) ja minä & Poni (Yvon V. Raaystraat) vuonna 2005


10. Korkein hyppäämäsi este?
- 120cm. Ilman satulaa Koolla hehe..

Mitä lukijat tykkäsivät tällaisesta hieman hevosaihepiiristä poishyppäävästä postauksesta? Lisää näitä, vai saako luvan jäädä viimeiseksi? :D

3 kommenttia:

  1. Ei ainakaan minua haittaa, minua ainakin kiinnostaa yleensä kirjoittajien elämä (ainakin tällaisten kyselyjen muodossa, jotkut "tänään biletettiin kavereiden kanssa ihhiih tässä kuva minusta kännissä" menee sitten yli :D)

    VastaaPoista
  2. No voi hitsi, juuri olin sellaista postausta tekemässä! :<<< Ei vaan, kiitoksia mielipiteistä, pitänee metsästellä tällaisia jostain. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.