torstai 14. maaliskuuta 2019

Läskileiri käyntiin!


Meillä on käsissämme kaksi lihavaa hevosta; keskivartalopyöreä Malin, sekä kokovartalolihava Alpo. Molemmat ovat viettäneet pari vuotta lähinnä syöden, tekemättä oikein mitään aktiivista. Otimme sunnuntaina lähtötilannekuvat, joihin vaikka kuukauden tai parin päästä vertaamalla toivomme näkevämme hyvän muutoksen!Joo-oh, tässä on tekemistä. Vaan kuten Alpon kuvasta huomaa, hevoset ovat ainakin tähän saakka liikkuneet omatoimisesti tarhassa erittäin paljon! Ei mitään stressaantunutta kehänkiertämistä, vaan silkkaa tutkimusmatkailua. Hevosilla menee pellolla kaivinkoneen tekemät urat aidan viertä jota pitkin Malin tykkää kipittää, mutta ainakin sunnuntaina Alpo "oikoi" umpihangesta. Malin on osoittanut olevansa hyvinkin aktiivinen tyyppi, joka tykkää testata refleksejään ja säikkyilee päästäkseen juoksemaan. Alpo ei arvosta tätä turhan paljoa, se etenisi mieluiten kävellen, vaan tamman nakellessa niskojaan vähänkään ruuna sanoo "okei okei" ja hölkkäilee mukana. Omaehtoisen liikunnan lisäksi tarkoituksena on toki alkaa liikutella hevosia. Ruokintapuolella taas poneilla on tarjolla vapaa kuivaheinä (löysimme viimekesäiseksi tavaraksi uskomattoman hyvää heinää; sokerit 98 ja srv 69) verkoista 3-4 pisteestä, vapaa olki pihatosta sekä kivennäiset.Lyhyen tutustelun jälkeen on kyllä vain todettava, että meille osui ihan täydelliset hevoset; aktiivinen ja herkkä Malin sopii minun käsiini, rauhallinen ja luotettava Alpo Minkalle ja muulle sen huoltojoukolle, superseuralliset ja kaikkeen osallistuvat hevoset toimivat hyvin puutarhatonttuina ja pihalemmikkeinä, ja kaiken kruunaa se, että nuo tulevat uskomattoman hyvin toimeen! Jos hevoset syövät samalta verkolta parin tunnin tuntemisen jälkeen, tai rapsuttavat samana iltana, ei juurikaan paremmin voisi mennä. Tai siis Alpo yritti rapsuttaa Malinia jo lauantai-iltana, mutta Malin ahdistui Apen hieman, hmmh, kovakouraisesta rapsutustyylistä ja pakeni paikalta. Seuraavana päivänä molemmille sopiva kyhnytys oli löytynyt.


Teimme muuten poneille oman Instagram-tilin jotta voimme spämmiä sinne rauhassa hevoskuvia. Se löytyy @malinalpo . Myös omalta tililtäni @rrreettao löytyy toisinaan vähän eri materiaalia.

2 kommenttia:

  1. Looking forward to see Marilyn in good shape <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me too! I hope she will look super good with less belly, more muscles and in summer coat.

      Poista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.