tiistai 29. joulukuuta 2015

Pakkaspäivän putteilua

Pohjoisen reissulleni on jo mahtunut monenmoista hevostelua; joulupäivänä kävin siskoni mukana katsomassa vuokrahevostaan ja leikin taas alkeisratsastajaa, sen jälkeen kävin moikkaamassa Sofian hevosia, sunnuntaina vierailin Takkulassa katsomassa hevosia ja ihmisiä (ja kunhan Volvo lämpiää, hurautan taas sinne) ja eilen kävin kauhistelemassa taas niin kovin kasvanutta Violaa ja hirveän karvaista Maisaa.

 

Rikkinäisiä Converseja lämpimämmät kengät Prismasta haettuani Vompatin keula osoitti kohti pohjoista, ja parin tunnin luistelun jälkeen tuttu tammalauma katseli aidan takaa. Tuttuun tapaan kävin ensimmäisenä moikkaamassa tammoja -Vilma ja Viola olivat portilla ensimmäisenä, mutta Viena ajoi molemmat pois ja tuli rapsutettavaksi. Maisa katseli tarhan perältä, että turha tuonne on yrittääkään tässä vaiheessa.Sormien mustuttua ja hevosten harmaannuttua rapsuttelusta otimme Villitin ja Vienan mukaamme metsäretkelle. Molemmilla oli melkoisesti virtaa -Vienalla etenkin kotiinpäin kävellessämme ja Violalla muuten vaan. Villis esittelikin bravuuriliikkeitään ihmisten vuoronperään hihitellessä ja katsoessa poispäin kauhistellen. Ei enää edes niin kovin pieni putenpoikanen on kyllä vallan ketterä ja nopealiikkeinen!Itsensä kuuraiseksi ja puuskuttavaksi juossut varsa pääsi tasaamaan hengitystään peltokävelylle, vaan varsan epäonneksi typerät ihmiset halusivat sen taas poseeraavan tylsästi paikallaan korvat hörössä.Villis 6kk 13pv, 3kk 16pv ja 1kk 9pv

Ja ettei kuvasaldo vaan jäisi turhan pieneksi, joutui varsa vielä riimun vaihdon jälkeen poseeraamaan toista taustaa vasten rakenne- ja pääkuviin.Auringon laskiessa kyseltiin jotain hevosista vapaaehtoiseksi poseeraajaksi, ainoa ilmoittautuja oli Maisa vaan niillä jaloilla ei valitettavasti ihan vaadittavalle korkeudelle päästä. Ihan vahingossa putet kävivät kuitenkin kuvattavana kun rapsutuksia oli mallille tarjolla.


Yläkuvan Villis menisi kyllä melkein yhdestä toisestakin lurppakorvaisesta paksukaulaisesta puttetammasta. Ja alkaapa se muutenkin muistuttaa sukulaisiaan kuukausi kuukaudelta enemmän, joka ei ainakaan minun mielestäni ole huono asia alkuunkaan.

2 kommenttia:

 1. Lyhyesti ja ytimekkäästi: ♥!
  (Tuli mieleen, että tämä ei tainnut olla ainoa tällainen kommentti. :-D)
  Kiitos kun kävit, pusuja Violalta, ja ai hyvänen aika tota Maisaa... :D Tuu seuraavalla kerralla karvanlähtöaikaan, niin ei ole ainoastaan nenä mustelmilla ja sormet ruskeanharmaina, vaan suun täydeltä paksujen pihattolaisten talviturkkia... Kouriintuntuvia muistoja meillä vierailusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Jokunen tuollanen kommentti teikäläiseltä on joo! :D)

   Mahtaa pakostakin olla, jos ei punaisten niin ainakin mustan karvanlähtöaika seuraavalla visiitillä! Jääpähän kuvien lisäksi muutakin konkreettista muistoa. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.