lauantai 5. lokakuuta 2019

Syyskuun ponikulut


- tallivuokra 550€
- matolääke 20€
- Heller Black Master 34,90€
- timanttiviila 9,90€
- Helosan 100g 4,50€
- Racing Mash 25kg 17,90€
- Eclipse Psyllium 5kg 39,90€
- BGB-lukko 2kpl 5,80€
- EQPro Multivita 20,40€
- kauha 1,99€
- suola 2,45€
- vakuutus 261,64€
- Horze tallitoppaloimi 20€
- Zandona etujännesuojat 20€
----------
- 1009,38€

Vakuutus on maksettu osina kaikkien muiden vakuutuksieni kanssa samoissa laskuissa, mutta en ole jaksanut eritellä niitä laskutuskuukausille, joten tuossa on koko vuoden maksu. Mutta vähän taas räjähti kulut käsistä, vaikken mitään kallista ole ostanut. Oho.


Pakko kyllä taputtaa itseäni olkapäälle raspi- ja puukonterotusteräostoksistani. Mitä luksusta onkaan terävät vuolukamat! Kolme ja puoli vuotta vanha raspi pääsi eläkkeelle, näiden vuosien ajan minulla on ollut koko ajan yksi tai kaksi vakiovuoltavaa, satunnaisesti joku ylimääräinenkin. Kauan tuo Hellerin Black Legend kesti, Masterin pitäisi olla sitäkin parempi kampe pinnoituksineen.Mittasin Malinin erittäin luotettavalla mittanauhalla eräs päivä. Se antoi juuri sen lukeman, minkä korkuiseksi olin ponini ajatellutkin -142cm. Yläkuvassa vasemmalla on normaalikokoinen friisiläinen, keskellä pieni arabianponi ja oikealla normaalikokoinen puoliverinen.


Malin sai syyskuussa uuden toverin pihattoon. Hän on 5-vuotias connemaratamma, joka tuli viime- ja toissatalvien ylläpitohevosten omistajille koulutettavaksi. Olen ottanut ponin talliin syömään aina Malinin hoidon ja liikutuksen ajaksi, nuo yhteiset karsinareissut ovat saaneet ponit bondaamaan erittäin hyvin ja nykyään ponit kulkevat tarhassa peräkkäin lähes jatkuvasti. Ihanaa, että Malinilla on vihdoin laumassa kaveri, joka on kaikin puolin järkevä otus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi jo etukäteen, ne piristävät aina päivää! Kommenttien valvonta on päällä, joten hyväksyn ne ennen julkaisua -älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin. :) Halutessasi voin olla julkaisematta kommenttisi, kunhan ilmoitat siitä minulle.